torsdag 30 juli 2009

Tystnaden från nedre botten

Idag är det exakt en månad sen jag fick till en bloggpost här. Lusten till att blogga om andra saker än cykling har helt enkelt inte funnits och eftersom att jag misstänker att ni som brukar titta förbi här har ett relativt begränsat intresse av mina cykeläventyr, träningsrundor och annat cykelrelaterat har jag helt enkelt valt att blogga om det på cykelklubben.se. Det var lite jobbigt i början, nåt taskigt samvete gnagde för att jag inte hade lust att blogga här - en känsla av att vara otrogen. Vilket i och för sig kan vara kittlande, men i det här fallet mest var irriterande. Efter ett par veckor gick det bättre, då kunde jag åtminstone skylla på semestern; jag kan ju inte gärna blogga om politik och annat jobbrelaterat när jag är ledig. Näh, ut och cykla med dig! Och jag var inte så svårflirtad. Lyckades faktiskt pallra mig runt Mälaren på två dar. Utan att kroppen gick sönder. Hittade ett pang i Kungsör där jag kunde vila benen, Thor Modéens Gästgifveri. Namnet fick mig att de sista milen fram till Kungsör att sukta efter en silltallrik, en köttbit, en öl och en klar. Av det blev det nästan intet. Utan att slösa fler ord än vad som behövs: Kungsör är en gastronomisk katastrof. Öl och den fetaste och mest flottdrypande pizza jag nånsin käkat blev substitutet. Semestern tycks dessutom har satt sig i skallen, jukeboxen är tyst ungefär fram till att mokabryggaren börjar sjunga. Vad det var för en låt i morse har jag glömt, hade inte tänkt blogga här ändå. Men en video kan vi väl kolla in tillsammans:Hur jag gör med bloggandet framöver har jag inte bestämt, vi får se hur det känns.

6 kommentarer:

Ankan sa...

Aha, ett inlägg! :D

(fast jag e ju inte själv så jävla duktig direkt...)

Sånger från nedre botten sa...

Satan vad snabb du var då, jag hann ju inte ens korra mig själv! Hur går det med cykelköpen, jag vill ha mer sällskap.

MiP sa...

Känna efter är bra, men hoppa åtminstone av cykeln då och då för att sjunga ut här om hur det står till med allt (inkl cykel)!

Jah Hollis sa...

Instämmer med föregående kommentator. Min cykel/rock/popfråga är på g. Den är så intressant att jag kanske skulle ställa den här i offentlighetens ljus.
Frågan är redan ställd i en kommentar till en annan cykelbloggare:
http://cyclingart.blogspot.com/2009/07/major-toms-tours.html

Och här är den, på min hemgjorda engelska:

"A truly sad ending of a fascinating story.
A friend asked me if there is any known connection between "Major Tom" Simpson and the character Major Tom in David Bowies hit song Space Oddity that was released a couple of years after Tom Simpsons death on the mountain.
Do You know?"

"Major Tom" Simpson hade för övrigt både amfetamin och alkohol i blodet när han dog under den där bergsetappen.

Sånger från nedre botten sa...

YiP & Jah, tack för uppmuntran och så lär det förmodligen bli. Fast när semestern upphör lär jag ha ett par riktigt slitsamma veckor och då måste nog tystnade få regera ett tag till.

Jah, det vore onekligen vackert och poetiskt om det var så att Bowie använde rymden som en liknelse för TdF och Tom Simpsons öde på Mont Ventoux. Efter lite googlande tycks den vedertagna versionen vara att Bowie inspirerades av Kubricks 2001 A Space Odessey (http://www.straightdope.com/columns/read/1517/was-major-tom-the-astronaut-a-real-person). Vill man läsa lite mer om Tom Simpson kan man göra det här: http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Simpson

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack