tisdag 4 augusti 2009

Semestertankar


"All we hear is Radio ga ga
Radio blah blah
Radio what's new?
Someone still loves you!"

På måndag ska jag vara tillbaka på jobbet. Det är inte utan att tanken formar en liten klump av oro i magen. Först och främst för att jag kommer att ha galet mycket att göra i två veckor framöver med ingen som helst tid till att sitta och vänta på folk. Det är det ena skälet. Det andra är osäkerheten inför framtiden. Även om situationen inte är akut vore det onekligen trevligt att hitta en ny utmaning här i livet, ett nytt jobb som ger mig ny energi. Riktigt vad det är för ett arbete, vet jag inte, men det känns som om det är dags att hitta ett jobb där arbetsgivaren inte kan skylla sitt dåliga arbetsgivarskap på att de inte är en vanlig arbetsgivare, utan en ideell organisation. Ett argument som jag förövrigt har väldigt liten förståelse för. Anställer du någon får du lov att följa de lagar och regler som finns. Gillar du inte det - gör jobbet själv. Så enkelt tycker jag att det är, eller rättare; borde vara.

Utanför fönstret lyser solen. För ovanlighetens skull. Jag tror inte att jag är särskilt annorlunda än övriga svenskar som har semestrat hemma i år - jag känner mig lite snuvad. Antalet soldagar de senaste tre och halv veckorna har varit allt för lätträknade. Även om jag tack och lov har lyckats förtränga jobbet och ansträngt mig för att leva oplanerat känns det som om något saknas mig. Jag har faktiskt inte badat en enda gång i år, ok jag är en riktig badkruka men det hör inte hit. Jag vill ha värme och sol när jag är ledig. Inte för att jag vill ligga och deka på nån strand, utan för att jag behöver ljuset och värmen för att orka med rusket och mörkret som kommer i november och som för varje år känns längre och tyngre. När det forsade ner som värst satte jag ihop en regnlåtlista på Spotify, du hittar den här. Och nu lyser solen uppfordrande och dottern ligger och läser i sitt rum. Vi får ta tag i det här.

Att jag fick Queen i skallen skyller jag på tv4. De intervjuade Lady Gaga i morse och jag kan inte ens se hennes namn i skrift utan att jag börjar nynna på den gamla Queen-hiten. Faktiskt ganska vidrigt.

6 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Just så är det fast jag har bara mig själv att släpa ut. Funderar på diset - om det är en ursäkt eller en orsak.

Sånger från nedre botten sa...

Diset? Ska du till Diset i Örnsberg, är det inte lite tidigt för det?

Ankan sa...

Ohh, Diset i Örnsbronx. Snäppet värre än The Swan i Miken men bättre än både hjärtat i VC och Karlavagnen i Fruängen.

Jah Hollis sa...

Exotiska ställen ni har däruppe. Här blir det inte bättre än Pub Nobe eller Pub 25.

Jah Hollis sa...

PS. Snygg regnbild förresten. DS.

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, jag är inte riktigt säker på att jag delar din rankning. På Karlavagnen förekommer det sällan skottlossning. Om hjärtat i dina hemtrakter har jag bara hört att det sitter en massa svenne-båge-rassar, men å andra sidan; hörsägen är hörsägen.

Jah, jag är övertygad om att ni i Malmö också har en del exotiska ställen där klientelet inte riktigt delar samhällets syn på vad som är lagligt och inte och där gästerna oftast är - milt uttryckt - något överserverade.