fredag 2 januari 2009

Fest, vila och träning

"Give me some afro-cuban be-bop the house just wants to rock
Looking for a partner around the world and 'round the block
Love written on the handle and all the tires look good
She's made of Detroit metal and you know you should"


100 situps på nyårsaftonens morgon. Nyårsdagen tillbringades i sängen, trots att solen pockade på uppmärksamhet. Två ytterligheter i en och samma kropp, min. Jag hade aldrig gjort fler än 30 situps tidigare och tänkte att jag prövar. Vid åttio började det bli jobbigt. Men det gick. Sova bort en hel dag gick också förbluffande lätt.

Annars blev nyårsafton en lugn historia med god mat och dryck bland goda vänner. Precis som det ska vara. Stannade inne på tolvslaget. Gick hem vid ett. Jag brukar göra så på nyår, men det är inte så konstigt, ofta är jag en av dem som fixar med maten och det vore ju alldeles på tok för trist om vi inte smakade av dryckerna också medans vi lagar maten. Vid ett brukar jag vara lagom välpaketerad och nöjd för att ta mig hem. Vissa traditioner är inte så tokiga ändå, tänkte jag igår morse efter att ha återvänt till sängen efter min ägg-bacon- och prinskorvsfrukost. Inte det minsta bakis, men ordentligt trött. Jag lyckades inte se ett enda av de program jag hade tänkt se utan att somna till dem, oavsett om det var backhoppning (vem har nånsin lyckats hålla sig vaken till den?), Corpse Bride eller dokumentären på 1:an om, eh, ja just det vad handlade den om?

Situpsen på nyårsaftonen var ett undantag, i två veckors tid har jag vilat från all träning, utom den som jag måste göra för att inte stelna till i ryggen. Idag är det dags att komma igång igen.

Fest, vila och träning. Det är mina ambitioner för 2009.

3 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Låter ungefär som här men med undantaget att det kanske blev liiiite för mycket vin och sång. Hur som helst tycker jag att dina ambitioner för 2009 låter mycket bra och jag önskar dig god fortsättning och lycka till.

Tantaugusta sa...

För mig är ambitionerna detsamma, fast i omvänd ordning. För att vara riktigt trist. Men det borde ju innebära att vi kan få till någon av dem samtidigt?

Sånger från nedre botten sa...

Asd, tack!

Tant, det var inte prioritetsordningen. Även om man kanske kunde tro det. ;-)