fredag 12 juni 2009

..ett regn och en pöl

"Barn är ett folk och de bor i ett främmande land..."

En mer passande låt att få i skallen innan man är på väg till dotterns skolavslutning har jag svårt att tänka mig. I eftermiddag börjar sommarlovet i 'detta land är ett regn och en pöl', så nu har ungarna tid att bygga en uppdaterad version av Noaks ark. Antagligen blir den bara virituell eftersom att barn av idag är rädda för skog och natur, åtminstone om man ska tro nån undersökning som publicerades för några veckor sen.

Att vi lever i extrema tider är ingen nyhet. Men jag tycker att det är lite jobbigt när SMHI kan berätta att maj slog värme- och vindrekord och juni är den kallaste sommarinledningen på 50 år.

Hur går det med arkbygget ungar?

Samtidigt kunde man i morse läsa i Svenskans papperstidning att LO-medlemmarna är de som har tagit stöten i lågkonjunkturen, det är dom som har varslats, blivit arbetslösa och som grädde på moset får de högsta a-kasseavgifterna. För ett tag sen hörde jag nån säga att klassklyftorna inte längre finns. Säg det i ansiktet på nån som är på väg att bli utförsäkrad och inte har råd till semester med familjen.

Fredrik, Anders och Sven Otto, hugg i och hjälp barnen nu. Va? Vet inte ni heller hur en hammare ser ut...
..men snälla nån, då kan ni väl åtminstone maka på er så att nån som vet kan hjälpa till.

På måndag börjar en veckas semester. På tisdag åks det till Gotland. Det ska bli skönt att andas och tänka på annat, typ vädret och vad för mat som ska lagas. Några böcker finns det kanske också lite tid till att sluka.

Om Sims Förtielva och Sing Star får plats på arken?

Suck...

5 kommentarer:

Ankan sa...

Semester. Det får jag inte förrän i September, fast det e ju iofs. självförvållat. Blire nå cykla då?

Sånger från nedre botten sa...

Förmodligen inte så mycket i nästa vecka, tyvärr får nog inte hojen plats. Funderar dock på att anmäla mig till tre etapper av Laholmscyklistens M-6 (http://www.laholmscyklisten.nu/m6.html).

Alla smutsiga detaljer sa...

Men vänta nu, singstar? Du har alltså fallit till föga?

Sånger från nedre botten sa...

Nänänä, det har hennes mamma gjort. Jag är oskyldig som ett litet lamm på väg till slaktarn.

Alla smutsiga detaljer sa...

Yeah, right!