måndag 1 juni 2009

Ledigt efter ledighet - mitt fackliga krav

"My mistake
And no mistake
And I would take it back if I could
So stay with me tonight"


Efter en sån här helg borde man få ledigt i ett par dar. I lördags blev det nio sköna mil i sadeln med ett fikastopp vid Café Grindsjön, stoppa skallen i vattnet-stopp vid Ådran och sen en kall Staropramen på Nygammalt i Kransen. Till kvällen blev det carbonara med två äggulor, mycket parmesan och mycket persilja, allt nersköljt med en halv flaska rödtjut. Sen somnade jag ovaggad.

När jag vaknade på söndagsmorgonen kände jag mig inte helt kurant, men jag mötte ändå Tant vid niotiden sen bar det av ut på Ekerö, Munsö och Adelsö. Vid Tappström mötte vi upp fem andra cyklister som skulle med. Det blev en kanondag. Jag hade aldrig tidigare satt min fot på Adelsö. Nu vill jag tillbaka igen. Vägarna där är underbart slingrande och trafiken näst intill obefintlig. Rundan går rätt fort att avverka, så mitt tips är att ta den två varv med fikastopp. Det finns nämligen ett underbart litet fik som har goda bakverk till löjligt låga priser.

När jag efter tio mil äntligen hittade hem var det bara att duscha och käka och kasta mig iväg till repet. Jag tror nog att det är bäst att vi ställer in fredagens gig. Repet var löjligt lyckat. Och ska man vara skrockfull innebär ett lyckat genrep en misslyckad spelning...
..vi lyckades till och med enas om en spelordning. Utan att slåss. Sju låtar. Vill man vara poetisk; en låt per skalle. Men det var nog bara ett olycksfall i arbetet.

Ölen på 3V efteråt smakade förträffligt. Kom hem vid tio trött och nöjd. Såg fram emot en lång skön sömn, men då satte det igång att svida rejält i halsen. Käkade turkisk peppar som halstabletter. När jag väl somnade vaknade jag efter en och en halv timme badandes i svett. Så höll det på hela natten. När väckarklockan ringde kändes det som om jag skulle behöva ett par dar att ta igen mig på. Nu faller inte ödets lott så lyckligt. I stället sitter jag på jobbet trött och jävlig. Men helgen var bra.

10 kommentarer:

Martin sa...

Trött och jävlig känns igen.

Ankan sa...

Jag vill också cykla räser! Jag är galet sugen på att köpa en, men, troligen, får det bli till höstrean. Suck.

Tantaugusta sa...

Du är grymt stark. Kul, cool cykelkompis!

Jah Hollis sa...

Kung Fu Fighting,
Natty Kick Like Lightning...
(Å, vem var det då?).

Du borde givetvis ha tid att hämta dig efter en sådan helg.

Alla smutsiga detaljer sa...

Säger som vi säger på fejan, I like!

Sånger från nedre botten sa...

Martin, jag hoppas att det känns bättre idag. Det gör det för mig, men det kanske har att göra med att jag jobbar hemma.
Ankan, jag skickar ett par länkar.
Tant, tack. Du med.
Jah, Dillinger: (http://open.spotify.com/track/7MvMrJIhnZd6L2za5kCV11)
Asd, "run rabbit run". Gissa vilken låt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Eminem:-?

Sånger från nedre botten sa...

Asd, nix. Du kanske kommer underfund med det på fredag.

Jah Hollis sa...

Dillinger. Yes mon.

Run, rabbit, run.
Rob Zombie?
Pink Floyd?

Sånger från nedre botten sa...

3:49 http://www.youtube.com/watch?v=7oZq-W1DGQA kanske var det den här låten som fladdrade förbi i en rökig skalle: http://www.youtube.com/watch?v=eeZULzyVPbc