måndag 7 september 2009

Jamie T är tillbaka

"Hey so get that cheese grater going against the grain
Wearing me down
Pressure inquiries
Everybody"


Jag var fundersam över hur Jamie T skulle kunna följa upp sin fenomenala debutplatta. Inte mindre fundersam blev jag när jag hörde Fire Fire som mest påminde om nåt överblivet Beastie Boys-material. Men när Ankan la ut Sticks 'n' Stones fick jag den där varma känslan jag får när jag träffas av musik jag verkligen gillar. På Spotify ligger nya EP:n Chaka Demus ute och som innehåller fler bra låtar än bara titelspåret. Forget Me Not, är en struttig småtokig, men medryckande historia; Planning Spontaneity har något brittiskt drömskt sjuttiotalsdoftande över sig i Led Zeppelins och Cockney Rebels anda. When They Are Gone (For Tim) är rena rama Håkan Hellström-popen. På det hela taget är jag mycket positivt överraskad. Jamie T vidarutvecklar sin säregna pop och jag är fortfarande ett fan.

3 kommentarer:

Ankan sa...

Hela plattan e riktigt bra. Bättre än förra i mina öron. Lyssnade in mig på flyget hem från London.

Sånger från nedre botten sa...

Har inte hunnit lyssna in den än, men nu finns den på spottan och därmed ryker alla ursäkter för att inte lyssna in sig på den.

ida w - sa...

jag fattar INGENTING...jag hamnade verkligen här helt sonika och ser saker om både the clash och jamie t, som för mig är favoritmusik?
HAHAH what are the odds liksom...men ja, jamie t är jättebra. låten SHELIA och EMILY är helt underbara, speciellt i låten shelia när han sjunger "her lingo went from the cockney to the gringo"