söndag 8 juni 2008

Fy fan för Celine Dion*

"Jag har synat oss, genom ett stetoskop
När det kommer så nära, är det bara sådär"


Punkåterträffen i Tanto blev lyckad, trots att ett gäng kids som försökte vara punk vräkte ut kass hårdrock på hög volym. Efter femtielfte Axl Rose-låten fick B nog och gick ner och tog ett tag om bandaren och vände den åt ett annat håll samtidigt som han vänligt men bestämt frågade om det gjorde nåt att han vände bandaren. Touché! Lillkillen såg rätt förvånad ut. Jag tror att chippen till och med sänkte lite efter det. Dagen blev lång med mycket snack, många garv och avslutades med att vi kördes ut från ett stängandes Street. Enda smolket i bägaren var hobbyknarkaridioten som ville ha tjack och frågade en av dem som jobbar på att ta sig ur sitt missbruk om han kunde fixa nåt. Men hämden var ljuv; han tog stålarna och drog, kom aldrig tillbaka. Förhoppningsvis åkte han hem och kollade på tv, men troligtvis inte. En lång och trevlig fredag straffade mig hårt igår. Återigen går en tacksamhetens tanke till min dotter som är världens bästa bakismedicin; hon beställde farsans spaghetti med köttfärssås, efterrätt: bananmilkshake och melon. Lustigt att man kan ta sig samman om man är tvingad.

***

Herregud vad Portugal lirade vackert långa stunder igår.

***

Demokrati är tydligen årets modeord på vänserpartiets kongress i Norrköping. Det ska skrivas in i alla tänkbara och otänkbara dokument så att alla förstår att partiet är demokratiskt.

***

Pepes väggspel med Nuno Gomes och avslutningen. Mmmm.

***

Lars Ohly valdes om till partiordförande. Staffan Norberg från Södertälje valde att kandidera mot honom. Och några av de glada "demokraterna" i partiet har mage att bli sura över att han inte drog tillbaka sin kandidatur.

***

Jag har tippat Tyskland - Italien i final. När jag såg Portugals spel tvekade jag en sekund. Men det fanns klara svackor i försvarsspelet. Ett bättre och effektivare lag än Turkiets kommer att skoningslöst utnyttja de svagheterna.

***

Solen skiner och prognosen säger cirka trettio grader i stan. Då tar jag surlyn ut på Södertörn. Där ska det tydligen bara bli 26. Kanske dags för årets första dopp?

***

* Min dotter gör inget annat än sjunger 'My Heart Will Go On'. Vad som kanske var förtjusande de första tio gångerna liknar mer och mer tortyr.

4 kommentarer:

Clive sa...

Jag bävar inför den dagen då jag inte längre har ungdomens återhämtningskraft.

Alla smutsiga detaljer sa...

Blev det något dopp?

Sånger från nedre botten sa...

Clive, det gör du alldeles rätt i. Mina bakfyllor önskar jag endast ett fåtal dödliga.

Asd, ett halvt...

Alla smutsiga detaljer sa...

Kom på vad det var som skavde, hur kan man syna någon genom stetoskop - ett stetoskop lyssnar man väl med?