måndag 9 juni 2008

Knirrande runt Södertörn


"But she was too young to fall in love
And I was too young to know"

Förra fredan var jag ute på ett Södertörnspass för mig själv och nånstans halvvägs började Surlyn att knirra. Till att börja med i backarna när jag tryckte ned högerpedalen. Ju längre färden gick desto mer knirrade det. På Sportson i Kungens kurva fick jag sadelstolpe och växlar justerade utan att det hjälpte. Jag gick in på Jim Langleys sida och fick tipset att göra rent trissorna, sagt och gjort. Öste i lite symaskinsolja i vevlagret av bara farten. Det blev lite bättre, men inte riktigt bra. Tog med cykeln till en gammal mek och då lät det naturligtvis inte ett dugg. Det gjorde det inte igår heller, tills vi närmade oss Örby. Då började det igen. Ska köpa lite riktigt fläsk idag och pilla isär trissorna en gång till och se om det hjälper.

Turen igår var intressant. Marathonmannen öste på värre än vanligt. S var riktigt seg i benen, av ren medmänsklighet stannade jag till ibland och väntade in honom så att han kunde få åka på rulle. Vid Ådran hittade vi ett bra ställe där vi kunde parkera hojarna och plumsa i plurret. Jag och Marathonmannen körde gubbmodellen; vatten till knäna och skopa över sig. S kastade sig frustande ut i den bruna sjön.

Testade att cykla med min nya lammullströja i värmen och det gick hur bra som helst. Den andas betydligt mycket bättre än diverse syntetmaterial. Hängde ut den på tork efteråt. Tog in den och luktade på den, inte ett spår av gammal svett kunde anas.

Dagens tips: När termometern står på över 25 grader blir vattnet i vattenflaskan snabbt varmt och äckligt. Fyll på vattenflaskan kvällen innan och lägg den i frysen och du har gott vatten större delen av turen.

***
Trots vinsten igår imponerades jag inte av tyskarna. Det var inte alls samma frenesi och magi som de bjöd på i VM. Även om målen var hur tjusiga som helst. Men jag håller nog fast vid tipset, Tyskland vinner.

***
Har ni också märkt av den nya folksjukdomen som svenskarna drabbats av? Handsvett brutalis, tror jag att den heter. Den insjukne kan inte hålla i nåt, allra minst en glasflaska. Den glider obönhörligen ur greppet och krossas mot marken. Spåren kan ses överallt; i parker, på cykelvägar, gator och torg. Jag misstänker att sjukdomen är släkt med en annan sjuka, nämligen Totalus hjärnsläpp.

***
Ikväll fortsätter EM-underhållningen. Kolla in Frankrikes startelva, spelarna kommer från fem klubbar: en från Aresenal, tre från Barcelona, två från Bayern München, tre från Chelsea och två från Lyon. Sen ska de prestera också. Helst bättre än de gjorde i Japan och Korea. Italiens startelva går inte heller av för hackor, även om den är spretigare.


7 kommentarer:

Ankan sa...

Och vart kommer målgörarna i Holland från? (andra halvlek i detta nu)

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag gissar Amsterdam, Haag och Rotterdam:-)

Sånger från nedre botten sa...

Ja, inte fan kommer de från serie a, den saken är klar. En otroligt vacker prestation av holländarna. Andramålet, vilket konststycke!

Alla smutsiga detaljer sa...

För att vara lite mer seriös, ja fantastiskt vackert. Sen måste man ju fundera över vart det italienska försvaret tog vägen? Kul match hur som helst.

Studiomannen sa...

Satte 3-0 på Oddset! Har inte kollat hur mycket jag vann, men jag satsade bara en tjuga... satsade för övrigt också på 4-0 och 5-0.

Jag tippade för övrigt även Grekland-Sverige vid samma tillfälle och det var inte patriotiskt det tipset kan jag säga. 1-0 och 0-0.

Sånger från nedre botten sa...

Asd, det är bara en av gårdagens många gåtor.

Glenn-Peter, grattis! Köp nåt gott till kvällens match, det lär behövas.

Ankan sa...

Jag kanske skulle preciserat mig mer? Jag menade ju klubbadress. Fast det vet jag att ni vet att jag menade, så jag får bjuda på den.