fredag 13 juni 2008

"Vad ska du göra i sommar?"

"If it's true a rich man leads a sad life
That's what they say, from day to day
Then what do the all poor do with their lives?"

En kompis frågade vad jag ska göra i sommar. Jag funderade en smula och svarade; "titta på tv". Fram till den 29 juni pågår fotbolls-em, den 5 juli startar Tour de France och jag kommer att vara bänkad framför burken under båda. Det kanske låter skittrist, men att kolla in fotbolls-em eller TdF är för mig både bra avkoppling och stor underhållning.

***

Stor underhållning var också en artikel i dagens Svenskan där det stod att landslaget hade tagit ut sig fullständigt i matchen mot Grekland. Hm. Hur då? I mina ögon såg det ut som om det bara var ett lag som var intresserade av att lira, det andra duttade boll. Men kanske var det nylagda gräsmattan som sög musten ur dem.

***

Idag ska jag till Grönan på jobb. Ett tag funderade jag på om jag inte skulle stanna kvar på Tyrol för att sedan se Håkan Hellström, men jag har drabbats av nåt skit så halsen svider och skallen känns som en luftballong. Det blir ännu en kväll framför fotbolls-em. Jag får köpa en pava franskt rödtjut och en vitlöksost för att på så sätt stödja det franska landslaget. Och i ärlighetens namn, sämre kan man ju ha det om man nu ska gå och bli risig.

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Stockholmssommar med kombon bra idrottsunderhållning på TV låter väl som en utmärkt plan även om jag inte fattar det där med TdF. Eller, jo jag förstår den sportsliga insatsen men inte det TV-mässiga.
Själv väljer jag ungefär samma plan även om jag funderar starkt på Way out west bla av nedanstående orsak.
Funderade också på herr Hellström men inser att han spelar hela sommaren, det gör inte Italiens, Frankrikes, Hollands och Rumäniens landslag!
Salut!

Martin sa...

Det hade nog behövts en bag-in-box...

Sånger från nedre botten sa...

Inte ens en tunna hade hjälpt. Hatten av för Holland. Igen. Sista omgången i den här gruppen blir grymt spännande.

Clive sa...

Ni missade absolut inget alls när ni inte såg Håkan, tro mig.

Sånger från nedre botten sa...

Clive, även om jag inte har fallit pladask för HHs senaste tycker jag fortfarande att det han gör är personligare och intressantare än det mesta som görs idag. En konsert hit eller dit förändrar inget.