torsdag 18 december 2008

...

"You are my sunshine
my only sunshine..."


Det är helt sjukt vad jag är ljusberoende. Igår fick jag inte mycket gjort över huvud taget. Vädret tryckte ner mig i skosulorna. På jobbet längtade jag bara hem. Hemma längtade jag bara efter sömn. I morse var jag skittrött, ända tills dess att ljuset började dansa över Norrmalms takåsar. Då vaknade jag till liv och fick snabbt ur mig en text som borde ha skrivits igår. Nu har jag just satt tänderna i nästa. Ingressen är klar. Brödtexten ligger och bubblar under ytan. Dessvärre hinner jag inte med den idag, utan måste springa på möte. Fan vet om jag orkar med den i morgon. Då inleds förhandlingarna på jobbet, 6 - 4. Men jag har inget val. Den måste vara klar i morgon bitti. Så är det bara. Oavsett väder. Önska mig lycka till, ty det lär jag behöva.

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Lycka till!
På söndag är botten nådd för den här gången. Jag börjar alltmer förstå att det var viktigt för våra förfäder att fira vintersolståndets ankomst.

Alla smutsiga detaljer sa...

Lycka till så klart och kom ihåg att det alltid finns ett ljus i tunneln.

Tantaugusta sa...

Lycka till!

Ankan sa...

Mörkret suger. Stenhårt.

Lycka till!

Sånger från nedre botten sa...

Tack, alla.

Jah, jag tror att vi lever fel, inte du kanske som kvällsarbetar och får dagarna lediga, men vi andra. Jag tror att vi skulle må mycket bättre på vinterhalvåret om vi fick vara ute under dygnets ljusa timmar än att vara instängda på våra inomhusarbeten. Bara en liten tes. Men du har rätt, vintersolståndets firande blir allt mer begripligt för varje år man lever. Det är nog dags att väcka liv i den gamla hedniska högtiden igen.

Cliff Hanger sa...

Lycka till! Och Jah skrev det jag tänkte skriva. Det är ju extra mörkt nu när det inte finns någon snö. Men det är ju trevligt emd bra väglag! :-)

Du har inte möjlighet att insupa lite lux på lunchen? Även mulna dagar exponeras man för mycket mera ljus om man är utomhus i stället för inomhus.