torsdag 5 februari 2009

Malmöpolisen e inte så smartFilmen ovanför är polisens egen film som de tydligen använt som bevismaterial mot dem som deltog i kravallerna i Rosengård. Den är rätt vidrig. Tyvärr inte förvånande. Jag har själv åkt runt i en polisbil med två rasistiska poliser efter att ha blivit misshandlad, efter ett tag bad jag att få kliva ur bilen då deras rasism kändes som ytterligare ett övergrepp. Med en sådan rasistisk attityd som de här malmöpoliserna visar till medborgare har de i mina ögon förverkat förtroendet och borde snarast avskedas. Polisväsendet ska inte bara vara Vellinges polis, utan även medborgarna i Rosengårds.

Att filmen sen får mig att -helt osökt- tänka på en låt. Tja, det hör väl till den här bloggen...

3 kommentarer:

mylis sa...

Va säger man? Kanske dax för regeringen att beställa en utredning av försvaret om höger extremismen inom poliskåren. Känns liksom lite mer relevant en om alla islamister i världen bodde i Rosengård.

Sånger från nedre botten sa...

Att frågan bör utredas råder det väl inga tvivel om. Skandalen ger obehagliga minnen av en stockholmsk piketstyrka som härjade runt på åttiotalet.

mylis sa...

Ja, rasistiska poliser är ju inget nytt. Tror nästan alla jag känner har nån story? Själv har jag blivit misshandlad i min ungdom med orden "nu är du inte så kaxig, negerjävel!". Antagligen va jag inte helt oskyldig men det hör liksom inte hit.