lördag 14 februari 2009

Titthål

"It takes money to make money they say
Look at the Fords, but didnt they start that way
Anyway, it makes no difference to me"


Lördagmorgon i förorten: Galengrannen snickrar på sitt livsprojekt (alternativt driver ett svartsnickeri i lägenheten), dottern repar ABBA-låtar med hög röst, pappan städar, tröttnar, sätter sig framför datorn, i mp3-spelaren spelar Kate Nash på högsta volym. Försöker hitta lite mental frid innan det är dags att åka in till stan för middag med modern. Kvar att göra: skura toalett och handfat, träna och duscha.

***

Snacka om otippad morgonlåt, Lou Reeds 'Men of God Fortune'. Var kom den ifrån? Förvisso ligger Transformer på skivtallriken, men Berlin var det nog minst ett år sedan jag lyssnade på.

***

Ikväll blir det till att sitta framför tv:n när ett gäng dansande deoderanter ska uppträda från Skellefteå, eller var det Sollefteå? Kvittar vilket. Vad jag inte förstår är varför man gör en sån stor sak av att evenemanget sänds från Långtbortfrånstan när det inte handlar om lokala förmågor. Hade det varit så hade det kanske blivit intressant. Men nu, nej. Fast eftersom jag lade beslag på bästa sändningstid igår, Johnny Cash-dokumentären, får jag hålla en låg profil i kväll. Jag håller koll på chipsskålen, läsken och protokollet.

3 kommentarer:

Tantaugusta sa...

Till min stora lycka finns det alternativ. "Ett annat sätt att leva" och "Tre män i en båt". Fast det sista orkade jag inte se hela.

Cliff Hanger sa...

Vem av de dansande deodoranterna var mest lik bröderna Herrey, tycker du?

Sånger från nedre botten sa...

Tant, det är bara att gratlera.
Clive, Måns Tidelag.