onsdag 6 februari 2008

Pausmusik

Så är det så där körigt igen, ni vet, när jobbet bara tar över och man inte orkar så mycket mer. Tills tid och ork kommer tillbaka gör jag det lätt för mig och lägger ut lite musik. Håll till godo, Lucinda Williams med Metal Firecracker:

20 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Två själar, en tanke.
Kolla in hos mej.

Staffan B sa...

Vicken söt liten gitarrist med den orangea Gretschen.

Sånger från nedre botten sa...

Tack å lov slipper jag novalucolen. Än.

Jo, du, han är kanske inte förstavalet om man ska typkasta en kåntrygrupp. Faktiskt inte ens tredjevalet.

Staffan B sa...

Nä men det är ju bara ett stort plus för Lucinda. Att hon är kåntry men samtidigt jätte-anti-kåntry på nåt sätt. Jag tänker alltid att jag skulle vilja supa med henne. Typ en eftermiddag i Helena Tupelo Birmingham Gainesville med öl direkt ur flaskan och shots. Det tänker man inte om de flesta andra kåntrymänskor. Eller jo absolut Robbie Fulks.

Sånger från nedre botten sa...

Avslöjande: Jag är inget bra på det däringa rocknrollsupandet, varför? För att jag alltid måste ha koll. för att jag aldrig har begripit fulsupandet när man kan finsupa. men det är å andra sidan inte heller hastigheten som gör en hel natt.

Så kom och plocka då'rå om du törs.hallå..........

Staffan B sa...

Nej, "supa" var med ett ord jag använde på kul. Betyder inte att man måste bli dyngrak så fort som möjligt. Föredrar också hela nätter framför hastighet, föredrar kvalitet framför kvantitet både på umgänget och drickandet.

Jag slåss inte, vet inte hur man gör. Varför skulle jag plocka?

Sånger från nedre botten sa...

Plocka? Skrev jag det? Varför då? Jag kan inte ha varit nykter. Om jag inte minns fel var jag ute och söp med Lucinda igårkväll. Det slutade med att hon använde mig som bord.

Staffan B sa...

Sen kom Robbie Fulks utklädd till en tekanna. Och Toulouse Lautrec utklädd till en kommod.

Sånger från nedre botten sa...

Var du där!?!

Jah Hollis sa...

Tänk så fel man kan ha: Gitarristen heter Kenny Vaughan och han kan se ut så här med:
static.flickr.com/111/290933896_643777465e.jpg

Staffan B sa...

Jag var där, utklädd till Mick Jones plexiglasgitarr. Det var därför jag inte syntes så bra.

Jah tack! jag försökte verkligen googla fram vilken gitarrist det var, men lyckades inte. En Nudie-kostym gör kåntry av till och med de man minst tror är möjligt att göra kåntry av. Och de turkosa pjucken!

Ankan sa...

Jag e här nu. Salongsberusad förvisso. Men varken Lucinda eller Robbie e här? Eller nån annan heller för den delen. Suck...

Staffan B sa...

Jag är här, utklädd till Lundells inställda konsert. Helt nykter.

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, du kan inte komma när festen är över. Det förstår väl? Eller jo det kan du. Har du med dig nåt av den där köttbiten som kostade 900 kr får du gärna fixa frukost åt oss. Staffan är kvar eftersom han somnade i flygeln och har lovat att hjälpa till med att städa upp bland vinylplattorna han satt och dreglade över i garderoben.

När gick Lucinda förresten?

Staffan B sa...

Asså, sanningen är ju att jag absolut dräglar över folks vinylskivor. Typ Gen X-singlar med bildomslag och sånt. Men jag är inte en sån som tycker vinyl är BÄTTRE än cd.Skulle aldrig falla mig in att köpa nåt på vinyl som finns på CD.

Jag har också en förmåga att minnas vad vänner hade för skivor för tretti år sen, till exempel att P hade flera plattor med Bay City Rollers och att H hade "Frida Ensam" med hennes cover av Life On Mars.

Jag tror Lucinda är en sån som plötsligt bara är borta utan att säga hej då. Och jag tror att man har svårt att bli arg på henne för det.

"You wait in the car on the side of the road
Lemme go and stand awhile, I wanna know you're there but I wanna be alone
If only for a minute or two
I wanna see what it feels like to be without you
I wanna know the touch of my own skin
Against the sun, against the wind"

Ankan sa...

Igår vart det en bit som "bara" kostade 250:-/kg. Renkalvinnanlår. Fint skareva och god som fasen var den.

Sånger från nedre botten sa...

Staffan, har du -liksom en vän till mig- Wild Youth-singeln? Med wild Dub-baksidan? Vill ha. NU! Tycker den är fantastiskt rolig. Vinyl är inte bättre än nåt annat format ur lyssningssynpunkt, men den har inte alltid med skivlyssnande att göra, utan skivlyssnande har en del med omslag och annat skit att göra och då är tyvärr alla andra format piss. Jag gillar LP, EP, Single och 12" inte för att det skulle låta bättre, men för att det är snyggare. Vilket inte för mig inte är helt oviktigt.

Ankan, det låter som om jag jobbar i fel bransch, Bon Apetet på sig!

Staffan B sa...

Nej, just den singeln har jag ju inte. Gen X och X-Ray Spex är två band som jag brukar drägla över singlar på eftersom jag back in da day lyckades köpa deras singlar utan bildomslag eller inte alls. Men Wild Youth med dub-baksida finns på CD:n till första albumet om jag minns rätt och den brukar vara billig att köpa. Jag ahr tänkt göra det även fast jag har vinylen. Om det nu är låtarna man vill ha först och främst. Men det finns nåra punksinglar jag skulle vilja komplettera med.

Just Wild Youth-omslaget är inte så snyggt, men första singelns ryska konstruktivism är skitsnyggt. Men den har jag. Hör du hur jag dräglar?

http://www.discovery.mala.bc.ca/web/martinja/redwedge.jpg

Ankan sa...

Ska sanningen fram så slipper jag betala för dem. En god vän har synnerligen goda kontakter i en av stans saluhallar.

Discoboll a k a Studiomannen sa...

Ha! Lucinda! Kul med fler som gillar henne. Kan tipsa om en grupp med tillhörande bandledare (som Lucinda har jobbat med): Giant Sand och Howe Gelb.

Kanske Calexico? Kanske Uncle Tupelo? Reckless Kelly?

Jag är en hillbilly.