fredag 22 februari 2008

Ännu ett stolpskott i Stadshuset

"Well, so long liberty
Let's forget you didn't show
Not in my time
But in our sons' and daughters' time"


Jag blev inte besviken igår heller. Papa Dees reportage från New York höll samma höga kvalitet som de tidigare. Igenkänningsfaktorn var hög när han snackade om sig själv som kapten träben inför en danslektion. Och visst har han rätt; hur läckert vore det inte att kunna inta ett dansgolv utan att skämmas. I stället: Baren.

***

Jag vet inte hur det gick till när majoriteten i Stockholms stadshus delade upp borgarrådsposterna. I min naivitet har jag trott att det hängde lite på intresse och kunskap. Ändå borde jag ha begripit att så inte gärna kunde ha varit fallet när de utnämnde Kristina Axén Olin till finansborgarråd och Kristina Alvendal till integrationsborgarråd. Deras största politiska målsättning är att integrera socialgrupp tre in på bankmarknaden. Äger banken din bostad blir du snabbare en del av det svenska samhället. Därför blev jag bara litet förvånad när jag i Svenskan läser om att stadens miljöborgarråd, Ulla Hamilton, går emot sin egen förvaltning och tillåter Fortum att fortsätta släppa ut gigantiska mängder växthusgaser från ett läckande stadsgasnät. Miljön får aldrig innebära ökade kostnader för företagen, tycks vara Hamiltons politiska miljömål. Vems intressen Hamilton som folkvald väljer representera är nu uppenbart.

Samtidigt är det inte utan att jag undrar var moderaterna hittar alla stolpskott nånstans; är vi utsatta för ett skämt av astronomiska mått? Kommer nån att väcka oss 1 april och berätta att vi blivit tokblåsta?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ilsket pigg igen?
Hang in there..!
Ingen öser från Sthlm-horisonten som du.
Concrete Kid

MiP sa...

Tokblåsta? Ja.
Väckning första april? Yalla Yalla.
Apropå mokabryggare: har man kört slut på'rom får man torka tårarna och helt enkelt gå vidare.

Jah Hollis sa...

Moderaterna är väl de blåstas parti. Så det är väl inte så konstigt att det är där stolpskotten hamnar.

Sånger från nedre botten sa...

CK, ilska är mitt bränsle.

yip, jag misstänker att skämtet lär pågå i åtminstone två år till. Och när det gäller mokabryggaren har jag lekt smed och lagat den en gång till.

Jah, jag vet men jag är som sagt naiv och tror det bästa om folk tills dess de bevisat motsatsen. Och det har ju moderater en osviklig känsla för att göra igen och igen och...

Cliff Hanger sa...

Skyll inte på mig, jag röstade grönt (eller som jag ser det: på det röda blocket).

Konstigt annars att Papa Dee som musiker inte innehar ens en gnutta danstalang (om man ska tro honom). Det borde hänga ihop, tycker jag.