torsdag 27 mars 2008

Reasons To Be Cheerful Pt. 3

"I want to be straight, I want to be straight
I'm sick and tired of taking drugs and staying up late.
I wanna confirm, I wanna conform
I wanna be safe and I wanna be snug and I wanna be warm"

Märkligt. Att få Ian Dury & The Blockheads 'I Want To Be Straight' i huvudet tillhör verkligen inte vanligheterna. Förvisso ingår 'Hit Me With Your Rhythm Stick' i nån usel reklam för gud vet vad just nu, men det är ju liksom inte samma låt. 'I Want To Be Straight' är ett fantastiskt litet örhänge som jag tror att varenda en som använt lite för mycket droger kan ta till sig. Ian Dury & The Blockheads 'Do It Yourself' ingår fortfarande i min basföda, det är skiva lika viktig för mig som mitt dagliga spis. Ian Dury & The Blockheads beskylls för att vara pubrockare, men i och med 'Do It Yourself' kan de snarare anklagas för att ha varit pubfunkare. Musiken är omisskänsligt brittisk, men med ett sväng inspirerat av James Brown, Parliament och George Clinton. Jag såg dem live bara en enda gång. På Roskilde under tidigt åttiotal. En fantastisk spelning, en våg av energi, galenskap och glädje svepte över mig.


När det begav sig, i slutet av sjuttiotalet, fick min dåvarande flickvän en fantastisk gåva av journalisten Erik Hörnfeldt; en Blockheadsklocka! Det är nästan så att jag misstänker att vår relation tog slut bara för att jag var för avundsjuk på klockan. Urtavlan hade samma logga som du ser här ovanför. Hur fin som helst. En sån skulle det vara ballt att ha. Har du kvar den Katti?

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag såg Ian Dury & The Blockheads i Malmö folkets park. Det var innan jag bodde här, kan ha varit 1979. En riktig höjdare.
I Uncut 131 (med Mick Jagger och Keith Richards på omslaget) finns det en klart läsvärd (tre sidor) artikel om Ian Dury ("The Clever Bastard").
Och min gamle klasskamrat Hörnfeldt var väl en riktig Bastard där också.

Jah Hollis sa...

Hallå igen. På tal om tröjor.
Det måste vara en Paddy Whiskey-tröja Ian Dury har på sig på bilden till ditt blogginlägg. Prima irländsk folkwhiskey.
En sådan tröja vill jag ha!

Sånger från nedre botten sa...

Nej då, Erik var faktiskt aldrig nån 'Bastard' så länge vi träffades, utan snarare en mycket trevlig jävel.

Är det senaste numret?

Åk till Irland och du kan köpa hur många du vill. Eller titta in här: http://irish.fishersportswear.com/catalog/product_info.php?cPath=25&products_id=77

Jah Hollis sa...

Visst, jag har haft mycket trevligt tillsammans med Erik. Jag tänkte närmast på effekterna hans gåva fick.

Det är i alla fall det senaste numret jag köpte, aprilnumret.

Jag har haft tillfälle att köpa en sådan tröja en massa gånger. Det var just när jag fick se den på bilden jag insåg att jag vill ha en.

Sånger från nedre botten sa...

Äsch, det var inte allvarligt menat och Katti fick sig ett skratt och skulle gå hem och leta efter klockan.

I tröjfrågan tror jag att det är lika bra du skippar den och sätter på nåt vax med broder Ian i stället. Utan att ha sett dig än så är det ju så att alla lyckas inte se riktigt lika sköna ut som broder Ian i en reklamtröja...

Anonym sa...

Jag vet hur Jah ser ut. Han har en stor samling T-shirts där den ena är bättre än den andre.
Han klär i dem alla...
Concrete Kid