onsdag 26 mars 2008

SFNB goes modeblogg

"Don’t call me
Because I wont pick up the phone
Don’t come around
Because I probably won’t be home"


Som av en konspiration från helvetet är jag naturligtvis inte barnledig den 10 april då Malcolm Middleton besöker Debaser. Jag får i stället sitta hemma och glädjas åt att jag köpte A Brighter Beat ett år för sent, men att jag ändå gjorde det.

Apropå köpa, jag är onekligen en sucker; igår kom jag hem med en svart Harringtonjacka. Ramlade förbi en affär som sålde en för 900 kronor. På min lönedag. Hmm, konspirationen fortsätter tydligen.

Som om det inte räckte. Väl hemma hade modemet bestämt sig för att fungera igen. Råkade surfa förbi ett par klädessidor och inser att den här månaden får jag leva på pasta, ris och nudlar. Dollarkursen är underbart låg och priset på ett par Levis 501:or är knappt 200 kronor på Bargains Avenue. Ett par svarta och ett par vita tror jag skulle passa mig utmärkt. Jag beställde en fodrad jeansjacka därifrån i höstas. Det tog lite tid att få den eftersom att den var slut på lagret, men lagom till att kylan slog till kom den.

Utbudet på Ben Shermantröjor har ju som bekant blivit bättre i den här stan. Samtidigt är utbudet löjligt litet om man jämför med det som finns här. Väljer du dessutom att inte köpa den senaste kollektionen, utan klassiker blir det betydligt billigare än i butikerna på fina gatan.

En tröja jag alltid velat ha är den som du ser broder Bob bära. Inte för att jag har en Triumph eller ens ett körkort. Mer för att bilden på nåt sätt signalerade till folkmusikfascisterna att nu tar jag lämar jag er åt ert öde. Nu finns det en replica att köpa på Triumphs hemsida. Enda skälet till att jag inte omedelbart skickade iväg en beställning är att man medvetet saggat till den så att den ska se ut som om det vore vintage. Jag har lite svårt för idéen att betala dyra pengar för nåt som redan ser urtvättat ut. Därför köper jag inte heller deras variant på tröjan som Steve McQueen en gång bar.

Ser man på, det gick ju att skriva modeblogg också.

7 kommentarer:

Martin sa...

Den dollarkursen. Ska man behöva kolla kläder nu också och inte bara skivor?

Ankan sa...

Synd bara att Ben Sherman inte e för "stora" killar, för de gör jävligt snygga kläder.

Sånger från nedre botten sa...

Sorry Martin, men nu är kursen så låg att det är nästan vansinnigt att inte dra nytta av det, för att åka dit har jag inte råd med.

Ankan, jag får väl ta dig på orden att XXL är för litet för dig. Då får du väl kolla Fred Perry, för jag har en polare som är rätt stor och som hade nån snygg klassisk piké.

Ankan sa...

Nu e inte jag monsterstor på någe vis, snäppet större än medelsvensson, men tyvärr e det samma skit med Fred Perry, vilka också gör jävligt snygga kläder. Jag var ju ändå i London nyligen i just Fred-butiken o glodde. Men icke.

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, är du bara snäppet större är det väl klart att det måste finnas nån storlek för dig. Varenda j-a engelsk super sized fotbollshuligan hade ju FP!!! Och killen jag berättade om är definitivt större än en medelsvensson...
..har de gått ner i storlekar för att de stora farliga killarna inte längre ska svärta ner deras märke nu när det börjar bli poppis bland mediamedelklassen?

Ankan sa...

Ja jag vete fan, men båda de där märkena har jag tyvärr problem storleksmässigt med. Jag e lite för bredaxlad (vill jag tro iaf.). Och jag har tänkt precis samma lika, var & varannan britt e ju klädd i de där märkena. Men men. (Nu tror du att jag ser ut som en freak, :D)

Sånger från nedre botten sa...

jepp.

;-)