måndag 10 mars 2008

Vi ska inte ha nåt godis idag


Det lilla barnet står med nåt färgglatt godis handen: - Mamma, vi kan väl köpa.
- Nej, vi ska inte ha nåt godis idag, svarar mamman.
Barnet lommar bort och lägger tillbaka godiset (på fel plats). Tar en marabourulle och frågar med ny entusiasm: "Men mamma, vi kan väl köpa en sån här då?"
Mamman svarar lätt irriterat: - Men jag sa ju att vi inte skulle köpa nåt godis idag.
Något senare i kassan: -Mamma han tog två stycken! Jag har rätt till lika mycket! säger det lilla barnet upprört till sin mor efter det att hans något äldre bror precis stoppat in två godisbitar i munnen.
Mamman svarar: -Det är väl jag som har rätt till alltihop det är ju jag som har betalt.

***

Samtidigt: Övervikt och fetma ökar kraftigt bland barn. Fetma bland barn leder till hjärt- kärlsjukdomar, diabetes samt ökad risk att med tiden utveckla insulinresistens, blodfettrubbningar och leverpåverkan. Studier visar att det dessutom är en svårbehandlad sjukdom. Den största boven är godis, glass, snacks och saft och läsk. Prevention är den enda säkra lösningen.

Fast det är ju inte säkert att föräldrarna är intresserade av en lösning. De kanske vill ta livet av sina barn. Men varför gå så långsamt till väga? Varför inte köpa en revolver och göra slut på ungdjävlarna på en gång?

5 kommentarer:

Ankan sa...

Låter som något för tjuvlyssnat.se. Ganska kul.

Sånger från nedre botten sa...

Kul?!?

Snarare tragiskt.

Ankan sa...

Tragikomiskt då?

Anonym sa...

Ja, fy fan. Annat var det på min tid;) Vi sprang av oss eventuella kerubvalkar på fotbollsplanen, eller klängde runt i träden eller plockade bär i skogen. Första gången jag drack coca cola var också första gången jag var på Mac Donalds. Efter skolavslutningen i nian. Men så var jag också en mager jävel.
/Penny

Sånger från nedre botten sa...

Det som gör mig förbannad är föräldrarnas totala kapitulation från föräldraskapet. Om inte barnens föräldrar klarar av att säga nej till sina barn vem ska då göra det?