tisdag 18 mars 2008

Leka affär

"Christine Christine
Where have you been?
What have you seen with your lies of green?"


I Svenska intervjuas Teflonpannan Odell, han är mest nöjd med sitt utförsäljningsarbete av de gemensamt ägda företagen. Det är inte utan att man undrar vilken av försäljningarna han är mest nöjd med, med tanke på att inget bolag sålts än. Sen bör man nog fråga sig om klokskapen i att sälja vinstgenererande företag i dessa tider. Men det är ju inget som bekymrar Odell, han tycker bara att det är roligt att leka affär.

Så tycks den borgerliga majoriteten i Stadshuset valt att verkställa hotet om försäljning av allmännyttan till privat fastighetsägare eftersom att hyresgästerna på Norra järvafältet inte velat/haft råd att köpa sin lägenheter. En fråga poppar omedelbart upp: Ska även privatvärdarna få köpa stadens egendom till samma reapris som hyresgästerna blev erbjudna? En annan fråga av mer etiskt slag: Tänker Donna Alvendal låta hyresgästerna behålla sina köplatser i byteskön hos de allmännyttiga bolagen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, fin rubrik! Dessvärre så är det inte bara tomma konservburkar och förpackningar på "affärshyllan", inte heller låtsaspengar i skokartongen till kassalåda. Suck.
/Gina

Sånger från nedre botten sa...

Tack Gina. Nej det har du rätt i, det handlar snarare om att kortsiktigt få in pengar för att finansiera skattesänkningar som innebär att vi som medborgare blir fattigare långsiktigt.