torsdag 21 maj 2009

Ett fynd för mig kanske för dig


"Look at me now, will I ever learn?
I dont know how but I suddenly lose control"

Igår hittade jag ett riktigt fynd när jag gick på min lunchpromenad, inne på Akademibokhandeln vid Odenplan låg en hög av Jeppe Wikströms och Jan Lundgrens fantastiska fotobok Perspektiv på Stockholm a 169 kronor styck. Självklart kom jag därifrån med ett ex. Egentligen borde jag ha köpt fler. Perspektiv på Stockholm är den självklara presenten till någon som är det minsta intresserad av historia och stockholmiana. Särskilt fascinerande tycker jag att de jämförande bilderna är. Där de har ansträngt sig för att ta en ny bild ur samma perspektiv som en gammal. Hela morgonen har jag förundrat suttit och bläddrat i boken. Perspektiv på Stockholm kommer jag att ha glädje av länge.

7 kommentarer:

Ankan sa...

Aa, interesting. Då får man väl masa sig förbi en Akademibokhandel.

Patrik sa...

ja, den är väldigt kul att bläddra i, fick den själv i present av min syster för några år sedan

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, det bör du sannerligen göra, bättre kilopris på en bok lär du inte hitta.

Patrik, jag vet inte hur du funkar, men när jag sitter med den här typen av böcker drömmer jag mig alltid bort. Fantiserar kring människorna, platserna om hur det kan ha varit då. En rätt trevlig sysselsättning.

Jah Hollis sa...

Den typen av böcker är alltid intressanta om de är välgjorda. Spelar ingen roll om det handlar om Stockholm, Malmö eller Oskarshamn.

Ankan sa...

Jah: Nja, Malmö e väl inte sååå intressant va?

;D

Anonym sa...

ja! varför köpte du inte fler?
jag vill oxå/mordin

Sånger från nedre botten sa...

Jah, våra arkiv ska ej förglömmas: När jag läste ekonomisk historia satt jag ofta och läste gamla tidningar och rättsprotokoll. Något jag kan rekommendera, det är oerhört fascinerande och din fantasi kommer att gå på högvarv. Och vem vet vad det kan resultera i...

Ankan, tyvärr kan både Malmö och Gbg bli intressanta ur ett historiskt perspektiv. Men det är ju inte detsamma som att de skulle vara det idag.

mordin, vad du gör för dina sista kronor innan lön är ditt problem, jag la stålarna på en bok.