fredag 7 december 2007

Grace Jones, begravning och julbord. - Det är rörigt nu

"Now in the parking lot garage,
You'll find the proper place,
Just follow all the written rules,
You'll fit into the space"


Hur otippad var inte Pull Upp To The Bumper på en skala? Ok, jag har Nightclubbing och jag gillar den faktiskt fortfarande. Det var väl på Nightclubbing som Sly och Robbie landade i deras egna discostil som sen återkom på ett gäng plattor med olika andra musiker. Bland annat Ian Durys Lord Upminster. Resten har jag ingen koll på, det har nog Jah, men jag minns att jag tyckte att ganska snabbt blev tjatigt.

***

Idag vankas det både begravning och julbord. En före detta arbetskamrat som jag verkligen respekterade dog alldeles för tidigt. O var en ganska tillbakadragen kille. Han var inte den där typen som lät käften gå i tid och otid. Han gjorde aldrig en massa utfästelser som han inte kunde hålla. Behövdes det ett handtag kunde du ge dig fan på att han var först på plats att hjälpa till. Han förväntade sig inget storslagna gester till tack, utan för O föll det sig naturligt att hjälpa till om han kunde och hade tid. Människor som O är ovärderliga för de känns nästan som en utrotningshotad art. För ett år sen blev vi nästan grannar. Jag tänkte att jag skulle ha bjudit på middag, men som det är med så mycket man tänker blev inte heller det här av. Döden är en ständig påminnelse om att vår tid på jorden tillsammans är begränsad. Trots det är vi ofta för blyga och lata till att ta initiativ till möten och samtal. Och idag är det dags att ta avsked. Jag kommer att sakna O.

Julbordet blir väl som julbord plägar bli; mycket mat, dryck och ett gäng hundralappar fattigare. Firman har av självklara skäl en gräns på vad som bjuds när det gäller alkoholen. Och i morgon bitti har jag tvättstugan. Luther skiner nog av stolthet i sin grav.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Sly & Robbies Taxi-sound kunde kännas lite enahanda i bland, det ska erkännas.
Men samtidigt som dom medverkade på kändisplattor, med Mick Jagger och Dylan, spelade dom ju också in med Bunny Wailer och Peter Tosh, till exempel.
Och dom bidrog rätt mycket till Black Uhurus framgångar.
Utan tvekan har dom ett väldigt brett register.

Sånger från nedre botten sa...

Amen.