måndag 17 december 2007

Tvära kast

"What good is sitting alone in your room?
Come hear the music play.
Life is a Cabaret, old chum,
Come to the Cabaret"


Jag funderade på att skriva nåt om regeringens senaste förslag om upprättandet av en kommunernas skamlista. Det vill säga att kommuner som låter barnfamiljer vräkas ska skuldbeläggas och på så sätt ska allt bli bra enligt nåt snille från regeringskanliet. Vore det inte bättre med nån form av sanktioner mot kommuner som inte följer socialtjänstlagen, frågar jag mig. Jag hade tänkt att utveckla den här tankegången. Men eftersom att mitt huvud är fullt med snor tycks varje tanke sega sig fram lika raskt som en dator full med virus. I stället kastar vi oss över morgonens låt som det tog mig hela frukosten, det var bara en del av en melodin som låg på repeat, att komma underfund med. Ibland blir det tvära kast här i livet. Men så är livet självt. Varsågoda, Liza Minnelli i Cabaret:

3 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Off topic: Jag tänkte på dig när jag fick ett tips på en annan blogg om denna sajt:

http://www.jornmark.se/places.aspx

Håll till godo!

Anonym sa...

jag har alltid gillat Elsie-delen bäst.
/a little less conversation

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, bra att du tänker på mig, det gör mig glad en kall morgon som den här. Men om du kollar min länklista så hittar du: (padadadam) Övergivna platser.

Men tack ändå!

Lite mindre snack, nu var det länge sen jag såg filmen, men jag det finns scener i den som fortfarande ger mig gåshud. Som när den lilla hitlerjugendpojken börjar sjunga Fatherland. Det är vackert och vidrigt.