måndag 10 december 2007

Nu ere jul igen, nu ere jul igen, nu ere jul igen, nu ere jul igen, nu ere jul igen, nu ere jul igen...

"cornered the boy kicked out at the world,
the world kicked back alot fuckin' harder..."


På bloggar och på ansiktsboken börjar julkommersen göra sig påmind. Det shoppas hej vilt till barn och släkt och fan och hans moster. Själv är jag näst intill paralyserad. Jag är en tråkig jävel. Det enda jag gillar med julen är julbordet och Karl-Bertil Jonsson. Klappar och gran har jag inte mycket till övers för och julstjärnorna sitter uppe året runt. Men så var det där med att ha barn. Klart att dottern ska ha julklappar, så är det bara, man vill ju inte skapa ett mobbingoffer, men vad hon ska få är totalt höljt i dunkel. Förra året fick hon en akustisk gitarr, den hänger fint på väggen. En massa dataspel förutsätter en bättre dator, så det går bort. Bratz är ute, tack och lov, och vad som är inne har jag inte en susning om. Smink står på önskelistan, men jag har jävligt svårt att gå och köpa smink till en åttaåring. Mjuka paket. Mm, eller hur. Där skiljer det sig inte mellan killar och tjejer. Mjuka klappar är trista klappar. Det är inte utan att jag känner mig som Lena Nyman i Hasse och Tage-sketchen: "Putte ska inte ha några kulor. Putte ska ha en banan." Fast det blir nog en Casio leksakssynth och en bok i slutändan. De vuxna? De får inga klappar, de får njuta av mina sarkasmer och mitt smaskande.

***

Tre dagar kvar: Gör din årsbästalista!

Välkommen att haka på: Vilka var ditt års 12 bästa och viktigaste låtar. Gammalt eller nytt spelar ingen roll. Som vanligt blir det roligare om läsaren får en förklaring till varför du har diggat just dina låtar. Färdiga listor publiceras den 13 december på var och ens blogg.

5 kommentarer:

Ankan sa...

Karl-Bertil is the bäst! Han gör julen för mig, resten kan jag i stort vara utan. Ja, julbordet å då såklart.

Anonym sa...

I'm on. Återkommer....
/A Little Less Conversation

Penny sa...

Ha ha! Jag har också julstjärnorna uppe året runt. Samlar på lysande krimskrams.

kulturbloggen sa...

Tack för utmaningen. Det är alltid kul att snacka musik. Jag har haft jättemycket att göra på jobbet, men hoppas kunna fixa en lista i morgon.
mvh
Rosemari
kulturbloggen.com

kulturbloggen sa...

Utmaningen utförd:
http://kulturbloggen.com/?p=3008