torsdag 20 december 2007

No future for you

"And we talk about friends and we talk about records, talk about life and
we’ll talk about death, and we dance in the living room, dance on the
sidewalks, dance in the movies, dance at the festivals, dance, dance"


En av de mer mossiga -i bemärkelsen otidsenliga- institutionerna i vårt land fick finna sig i att moderniseras 1979. En annan mossig klubb fortsätter att streta emot. Jämställdhet är bara ett av "de små stegens tyranni", låter riddarhusets ordförande, Henric Ankarcrona meddela. En annan av de blåblodiga, Gustaf Douglas, har dock tagit bladet från munnen. I riddarhusets tidning beklagar han sig:

- Jag fruktar att detta adelsmöte inte ens skulle kunnat förmå sig till att rösta för ståndsriksdagens avskaffande.
Tänker han upprepa sin motion ännu en gång vid ett kommande adelsmöte? Gustaf Douglas är bestämd: - Jag ser inte att det vore särskilt menningsfullt.*

Det är inte utan att jag är tacksam för att jag har fötts till livet i en någorlunda normal miljö. Man skulle kunna tycka att de här galningarna har spelat ut sin roll. Tyvärr är det inte riktigt så. Jag gick samtidigt som tre små adelsmän på universitetet. Familjernas inbördes rangordning var hur tydlig som helst. Samtliga hade legat på internat i grundskolan. Och allt var nu upplagt för att de ska bli framtidens makthavare inom politik, förvaltning eller näringsliv, om därom rådde inga tvivel. Att förneka klassbetydelsen i fråga om makt och inflytande i dagens Sverige är att ljuga. Cirka 60 år av socialdemokratiskt styre har i det här fallet inte gjort någon som helst skillnad.

På förekommen anledning. Music Maesto:*Arte Et Marte. sid 8

4 kommentarer:

Martin sa...

Solen sken väldigt vackert över de där huset där tredje spåret skulle kunna dras fram igår. Kanske kan det ge en föraning om ljus i mörkret men jag tvivlar.

Jah Hollis sa...

Men dom sålde ju fina julklappar.
:-)

And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking peasants as far as I can see...

...skaldade en annan poet om ämnet.

Sånger från nedre botten sa...

Martin, jag tror att Riddarhuset skulle kunna bli ett bra museum över mördare och tjuvar andra brottslingar genom historien.

Jah, fullträff.

Cliff Hanger sa...

...och tyvärr har klasskilllnaderna som bekant ökat på senaste åren.

Löneskillnaderna mellan direktörer och VD:ar gentemot arbetare ökar.

Det blir allt dyrare att studera vid högskolan eftersom studielånen och studiebidragen inte höjs i takt med inflationen. Därför är det svårare för mindre bemedlade studenter att studera.

Det finns säkert fler exempel (som jag itne kommer på just nu).