fredag 16 maj 2008

The Boys are back in town


"Cop cars in the city
In the city in the city
Isn't it a pity, in the city, in the city
Cop cars... cop cars"


Som jag tidigare berättat kan jag ibland "styra" vad för musik jag vaknar med i skallen. Och så tycks ha varit fallet idag. I ett par dar har The Boys första platta gått varm på jobbet och naturligtvis poppade en av låtarna från den upp. The Boys första var nog den andra punkplattan som jag köpte själv uppe hos Tummen i Vällingby centrum. Men till skillnad mot Generation X första blev jag aldrig lika såld på The Boys, utan bytte den mot The Adverts första. Kanske inte det bästa bytet här i världen, det ska villigt erkännas. Men då tyckte jag det. Fram till min 21-årsdag hade jag Adverts 'No time to be 21', som min nationalsång. Och Gaye Advert var den coolaste brud jag sett och var självklart mycket förälskad i. Jämför jag de båda plattorna idag skulle jag nog göra ett annat val.


Här har ni den utmärkta versionen av The Brats 'Sick on you' som finns med på The Boys första:The Boys utvecklade sig till att bli ett bra powerpopband. Här har vi dem i januari 1980 med 'Terminal love' och 'See you later':Låtarna från i den nedre videon kommer från plattan To Hell With The Boys som speldes in i just Hell. Jepp, det finns faktiskt en plats på jorden som heter Hell och den ligger föga förvånande i Norge.

***

I förrgår gick den femte etappen i Girot. Den engelske mästaren David Millar var en av favoriterna till etappsegern i den utbrytargrupp som hade cirka en kilometer kvar till målet...

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Surt, sa räven.

Clive sa...

hade också "no time to be 21" som "theme song". Nu är den tiden förbi

Sånger från nedre botten sa...

Clive, kul! Jag tror att jag både dog och överlevde min 21-årsdag samtidigt på nåt märkligt sätt...
..sen har det funnits en del andra åldrar där jag mer dött än överlevt och tvärtom om du fattar vad jag menar?

slow motion sa...

Vad kul att lyssna på The Boys. Deras första, First time och såklart Cop cars var favoriterna, spelade jag så ofta att den raspade ihop.