torsdag 29 maj 2008

Galningar

"Go 'way from my window,
Leave at your own chosen speed.
I'm not the one you want, babe,
I'm not the one you need"


Varför vaknar jag med ordet "Feng Shui" klingande i skallen? Det är lika obegripligt som att se alla idioter som tagit bilen till stan idag. Utanför jobbfönstret var det tvärstopp i cirka 50 minuter på grund av avspärrningarna. Och där satt de fast i sina förlängda vardagsrum och svettades samtidigt som Lugna Favoriter spelade Colbie Caillats 'Bubbly'. En vettig människa skulle ha ansett det vara ren och skär tortyr. Kanske är det därför vissa av dårarna sätter igång att tuta? Som ett skrik på hjälp. Jag behöver väl knappast berätta att cyklisterna får goda råd av poliserna hur de ska komma förbi avspärrningarna och sen svischar iväg. En arbetskamrat berättade att han såg hur pluffsig kostymnisse i stadsjeep försökte ta sig förbi avspärrningar vid Riddarhuset via trottoaren. Det var först efter att polisbefälet tämligen högljutt och animerat befallt galningen att omedelbart försvinna i enlighet med direktiven som kostymnissen insåg att han inte tillhörde ett särskilt frälse just den här dan.

I morgon ska jag söka ro med en tur runt Södertörn.

6 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Om cykeln är frihetskänsla andra dagar så är den dubbel idag. Men du, feng shui? Hm..

Ankan sa...

Och du, Lugna Favoriter?

Sånger från nedre botten sa...

Feng Who?

Ankan, ett förtydligande: Jag misstänker alla bilister för att lyssna på Lugna favoriter, hur ska de annars stå ut med sig själva?

Ankan sa...

Ouff! Jag blev, nästan, orolig att du flippat ur helt.

Jag e iofs. ingen bilist (för jag får aldrig ha bilen för min bättre hälft.), men, FM-sändare från mobilen (MP3) eller nån av alla gratisskivor från diverse musiktidningar brukar fungera för min del. Vi får hoppas att nån annan därute e på samma linje. För deras skull.

Jah Hollis sa...

Augustus Pablo och Big Youth är det som gäller i min bil nu.
Lugna favoriter... :-P

Sånger från nedre botten sa...

Hahaha, Jah, du gick på den!