torsdag 8 maj 2008

Problems - So What You Gonna Do?

"Now when yuh heard about this girl, her name is Maxine Her beauty is like a bunch of rose (But)If I ever tell you bout Maxine You would a say I don't know what I know (but)/.../
Hey listen up Now ease it up When I Leila K loves you
He's electric Don't get electric baby As I adore you"

Märklig morgonmix: Leila K meets Chaka Demus & Pliers Uptown. I min hjärna funkade det alldeles utmärkt. Är inte lika säker på att det skulle göra det i verkligheten.

***

Jag träffade en gammal polare på väg till jobbet som tipsade mig om bloggen Post Punk Progressive Pop Party som tycks bygga på en rätt rolig idé: "Idag för xx år sedan släpptes/föddes/dog blablabla" och så finns det en video samt en länk till musiken. Tydligen behöver man nåt program som packar upp plattorna man vill lyssna på. Och det är här jag ofta tröttnar -jag är är med andra ord ingen fildelare- eftersom jag blir alldeles skitnödig över att behöva ladda ned nåt program som jag inte har en susning om varifrån det kommer och vad det kommer att göra med min burk. Så det blev ingen morgonlyssning på Generation X 'Wild Dub'.

***

Paulinho 0-1, vad var oddsen på det?

***

Cykelgänget i Malmö ställde in sin beställning på cykeltröjor gjorda på ull från Australien. Eftersom att en del fårfarmare fortfarande använder sig av metoden mulesing. I vilken utsträckning metoden används är oklart eftersom att den ska fasas ut till 2010. Och det är väl fint att man gärna bär nåt etiskt på sig. Samtidigt är det här med etik knepigt. Det är oerhört lätt att reagera och bojkotta ett material, samtidigt som hela klädindustrin gör vad vi i princip kräver av dem, letar efter billigare och billigare produktionsanläggningar. Få av oss ger fan i att köpa de billiga skorna/brallorna/tröjan trots att vi borde vara mer än väl medvetna om att till DET PRISET kan det inte har producerats till en just lön. Och här nånstans börjar jag surna till; det tycks vara fan så mycket lättare att bry sig om söta djur, som exempelvis lamm, än om människor. Samtidigt fortsätter de etiska problemen i snabbköpet när vi handlar den billigaste köttbiten, kycklingen eller baconpaketet. För handen på hjärtat, hur många är det som alltid köper kravmärkt, trots att vi egentligen borde? Vi vet ju att de där billiga köttbitarna faktiskt satt på djur som nog inte hade det allt för glatt under de dygnslånga resorna till slakteriet.

CKRM, ovanstående är inte en anklagelseakt mot ert beslut, som jag har full respekt för. Det är ett resonerande kring en hållning där jag själv ofta är en fet dubbelmoralist. Jag hoppas verkligen att ni hittar några etiskt tillverkade snügga tröjor. Gör ni det beställer jag gärna en.

***

Det är lätt att få intrycket att det av Kalla Faktas "avslöjande" skulle ha hänt en hel massa saker och visst H&M tycks ha reagerat, vilket i och för sig inte är fy skam. Men den som googlar lite kring frågan inser snart att vidrigheterna uppmärksammades som mest 2005 och att det var då som fårfarmarna pressades till att fasa ut mulesing som metod. Inte på grund av TV4 "avslöjande".

***

Davies 0-2. Det skulle jag gärna ha spelat på.

***

De observanta ser att jag har städat lite bland länkarna, några är på semester och då har jag lagt undan dem, samtidigt som jag har lagt till några nya som jag gillar.

***

Vi ses på fredag.

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Oj då, det förpliktigar..., nej just det - bara för min skull!

Anonym sa...

WinRAR är helt ofarligt bara kraftfullare än ZIP och delar upp filen oftast i fler mindre paket med en indexfil:

http://sv.wikipedia.org/wiki/WinRAR

Klart grabben skall lyssna på Theatre Of Hate och Wild Dub

Black Army is coming to rescue

Sånger från nedre botten sa...

Mr Black No Army Rescue, tackar nu rullar det!

Studiomannen sa...

Hoppas att det blev bra, yah mon!