lördag 17 maj 2008

I & I

Utanför fönstret är det grått. Luftfuktigheten är så pass hög att nån annan kanske skulle kalla det för duggregn, inte jag. Det småblåser lite och termometern står på fem grader. Då är det lätt att känna efter lite extra hur man mår. Surlyn står i källaren och frustar med nyriktade hjul. Har jag inte lite ont i halsen? Jo, baske mig. Och feber? Jo, kanske. Lite.
- Ja, då så!
- Vaddå?
- Stanna hemma så klart! Det vet ju varenda människa att man inte ska sporta om man är sjuk.
- Jo, men nu hade jag inte tänkt att sporta, utan bara ta med M på en finåkartur. Det kommer inte att gå undan. Vi ska ta det så lugnt så.
- I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna, tänk på lilla hjärtat du blir inte yngre.
- Nähä! Tack för omtanken, men nu måste jag gå ner i tvättstugan och ta hand om tvätten. Sen får vi se hur det blir med turen.

6 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Att cykla är nödvändigt!

Sånger från nedre botten sa...

Vafan är du också vaken? Gå genast och lägg dig!

Alla smutsiga detaljer sa...

Ständig sömnbrist

Ankan sa...

Aldrig e det så lätt som vid träning att hitta ursäkter.

Jah Hollis sa...

Så sant, Ankan, så sant. :-)

Sånger från nedre botten sa...

Med ursäkterna gick det åt helvete. 4,5 mil i småregn var ändå rätt skönt. Men galningarna på Åsens krog borde kölhalas, de ville ha 15 kr extra för att dela en pizza! Och när jag replikerade att strunta i att dela den ty det kan jag själv göra, då ville idioterna ändå ha 15 kr extra för att vi skulle dela pizzan!!! Vi sa vad vi tyckte och gick. Det blev i stället en pint urquell, pommes och bea på 3V i Kransen. Sen ett öga på girot och ett öga på när djyrgårn torskade, jag menar hur bra kan en dag bli på en skala?