lördag 10 maj 2008

Daneftermedicin

"And to the man who would be king
I would say only one thing
And to the man who would be king
I will say only one thing
la la la-la-la-laa la la la-la-la-laa"


Pizza. Ägg, korv och bacon. Allt nedsköljt med vad som helst som innehåller kinin. Det brukar vara min dageneftermedicin. Ofta fungerar de kurerna förvånansvärt bra. Men det finns en bättre. Min dotter. Det spelar nästan ingen roll hur bakis jag är. Vet jag att hon kommer in genom dörren om fem minuter samlar jag upp spillrorna av mig själv från golvet hoppar in duschen för en nödvändig rekonditionering. Sen är det bara att bita ihop. Och det funkar. Nästan alltid. I dag var en sån dag. Morgonen vill ni inte läsa om, jag lovar. Till slut somnade jag dock om. Vaknade av att dotterns mamma ringde och sa att de kommer över. När de väl ringde på dörren hade jag hunnit duscha och käka en liten frukost. Sen blev dan hur cool som helst.

***

Spenderade några timmar på Boule & Berså i eftermiddags. God tjeckisk öl serverad i riktiga ölglas är aldrig fel. Fel blir det däremot när de inte tar kort. Det är inte utan att jag blev riktigt skitsur när jag törstigt köat i tio minuter och fått mina öl upphälda och bemöts av ett: -vi tar inte kort...

I vilket jävla århundrade lever ägaren till haket? På en bra dag drar de säkert in cirka 200 000 kronor. I kontanter. Hur listigt är det?

8 kommentarer:

Ankan sa...

Jävligt listigt. Tyvärr.

Alla smutsiga detaljer sa...

Oj då, blev det så illa. Tur att dottern räddade dig. Själv var jag inte pigg som en mört men ingen katastrof. Min fråga till dig är nu; spelar du? Boule alltså.

Sånger från nedre botten sa...

Boule spelar jag, inte.

Alla smutsiga detaljer sa...

Inte jag heller, längre.

Clive sa...

ännu en anledning för mig att bojkotta boule & berså.

(såg att jag fanns med på länkar, låt mig utbrista i ett "woho!")

Sånger från nedre botten sa...

Clive, välkommen. Keep up med skriverierna. En vän till mig med många (nu pratar vi MÅNGA) års erfarenhet av branschen kunde bara komma på ett skäl till kontanthanteringen; lättare att hålla kassan svart.

Ankan sa...

Ex-akt! Jag sa ju det.

;D

Sånger från nedre botten sa...

Aha, Ankan, då var du listigare än vad jag förstod...