söndag 27 juli 2008

Grattis Sastre!


"Now I know that, now I understand
You're turning a monkey on me"

Bara en punktering eller en vurpa kan nu stoppa Carlos Sastre från att bli Tour de France-vinnare. Efter nästan tio bast i den absoluta toppen av cyklister blir han belönad för allt slit. I intervjuer tackar han sitt lag och framförallt bröderna Schleck för att de offrade sig för honom. Och så var det verkligen i Alpe D´Huez där både Andy och Frank bevakade resten av konkurrenterna så att Sastre kunde dra. Och som han drog! När Evans väl fattade att det var ett allvarligt försök att ta över den gula ledartröjan, från Frank Schleck, var det för sent. Evans hade inte en ända hjälpryttare kvar, dem hade CSC kört skiten ur, och själv hade han inte benen.


När Saunier Duval drog tillbaka sin sponsring efter dopingskandalen trodde jag att det skulle ta tid innan de hittade en ny sponsor. Icke. Nu går American Beef in som sponsor. Näst efter ett läkemedelsföretag var väl en amerikansk köttproducent det sista cykelsporten behövde som sponsor. En snabb googling och en massa hormonuppfödda kor dyker upp. Bravo!


För egen del blev det en kort tur ner till Skrubba och lite bad på en av Marathonmannens cyklar. Det är inte riktigt lika kul att jonna på en Mountainbike på landsvägar, men vad gör man när Surlyn är hos meken?

4 kommentarer:

Ankan sa...

Det e Spaniens år i år. Tydligen. Och inte mig emot.

Själv var jag långt ut som fan på Värmdö o badade. Årets första dopp. Dock tog jag inte cykeln, utan automobilen.

Martin sa...

Jag skulle vara ganska nervös för det där med vurpa eller punkteringen även om man ju vet att det aldrig händer...

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, är du ta mig f-n en större badkruka än vad jag är, vilket jag trodde var omöjligt.

Martin, Sastre såg ut som om han tyckte det var skönt att komma i mål idag. Vilket jag också skulle tycka efter bara en av deras etapper.

Ankan sa...

Jag tycker iofs. mycket om att bada men det har liasom inte blivit tillfälle(n). Men jag tar igen det med en tripp till Spanien senare i höst.