lördag 26 juli 2008

Klibbigt och svettigt

"Sweet Sweet Revenge
She carries a bitter sting
You go round believing in her

But she won't bring a thing"

Klockan står på 09:43 när detta skrivs. Svetten klibbar redan på rygg och i armhålor. Grannen i lägenhet 28 hade gett fan i att sopa golv och torka av maskinerna i tvättstugan. Vet ni vad jag hatar mest av allt med mina grannar. Det är inte det att de skiter i sina åtaganden så mycket som vad konsekvenserna av dem blir: Jag blir en sur gnällgubbe. Det finner jag oförlåtligt.

***

Idag kommer dotterns mor och hämtar barnet. För fadern betyder det en veckas semester, barnledig. Det är alltid kluvet det här med barnledigheten, får man skriva att man ser fram emot den utan att framstå som en ansvarslös skit? Fast frihetskänslan under barnledigheten brukar ge sig efter några dar, då kommer i stället längtan efter dottern smygande. Det känns tomt.

***

Hade Surlyn inte varit på verkstan hade det varit lätt att fördriva tiden; cykling på mornarna, krogbesök på kvällarna däremellan sömn och vila. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Endast en lång radda krogbesök är inte längre riktigt min grej, längre. Min kropp behöver röra på sig för att hela jag ska må bra. Men Marathonmannen har lovat att jag kan få låna nån av hans cyklar, fast jag tror att han menade för morgondagens tur. Jag behöver mer än så.

***

Idag kommer med all sannolikhet Tour de France att avgöras. Carlos Sastre eller Cadel Evans, är vad förhandssnacket handlar om. Och det verkar som en sannolik rysare. På första tempoetappen, som var 29, 5 km, kom Evans in 1 minut och 15 sekunder före Sastre. Dagens tempoetapp är 5, 3 mil. Vad statistiken inte berättar är vem som var starkast på slutet. Eller vem som efter 19 etapper har tröttast ben. På Anders Adamsons blogg har fans tittat på tempolopp historiskt och då talar det mesta för Evans. Men det finns en omständighet som skiljer, i de loppen hade inte Sastre en gul tröja på sig. Hur det än går kommer matchen dem två emellan att bli både svettig och spännande att följa.

2 kommentarer:

Ankan sa...

Du får skriva så, det e samma lika (nästan) när ens bättre hälft e borta o man e gräsis. Ahh, frihet! Ingen som gnäller över att man dricker för många öl på balkongen...

Köp en motionscykel och bänka dig framför touren, se om du orkar hänga med.

Sånger från nedre botten sa...

Yep, I know that feeling...

I stället för en motionscykel går jag dessvärre i funderingar på en ny landsvägshoj...

..som skulle slakta besparingarna.