måndag 7 juli 2008

No Time To Be 21

"Life´s short, don´t make a mess of it
To the ends of the earth
you´ll look for sense in it
No chances, no plans"

Märkligt. När jag satt vid köksbordet och åt frukost skummandes Svenskan fick The Adverts 'No Time To Be 21' i huvudet. Kanske för att jag tänkte på P och hennes födelsedag igår. Jag vågade inte gå för jag var rädd för att bli för bakis idag, då jag måste bli klar med ett jobb. Ja, men du hade väl kunnat gå och druckit alkoholfritt. Jo visst. Men alkoholfritt på födelsedagskalas är inte min bästa gren. Dessutom var tänderna borstade och huvudet låg på kudden redan vid tiotiden, att jag sen inte somnade innan tolv är en annan sak. Jag försökte. Och det viktigaste: Jag känner mig relativt utvilad idag.

10 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag var på 50-årskalas söndag eftermiddag och kväll. Åkte därifrån lika nykter som jag kom dit.
Jag var tvungen, eftersom det var på landet här nere i Skåne och det var att köra bil dit och hem som gällde.
Dock kan man i sådana lägen rätt klart se hur alkoholen påverkar somliga, och det är inte alltid till deras fördel (i alla fall inte när festen går mot sitt slut).
Men på det hela var det ett trevlig kalas där vi kunde sitta ute i solen och käka och umgås (och jag ägnade mig inte åt att sitta och studera andras beteende, men det får man ju på köpet).
Och jag mår prima i dag.

Ankan sa...

Man har roligare med alkohol...

Sånger från nedre botten sa...

Jah, försöker du säga att man kan ha kul utan sprit? Fan tro't.

Alla smutsiga detaljer sa...

Oroväckande men visst, man blir ju såväl smartare som snyggare och mer spirituell efter ett eller annat glas, det är ju fakta. Designated drivers oräknade...

Clive sa...

Jag gick och lade mig med "Människohamn" halv tio igår men jag tror att lampan släcktes först kvart över elva..

Thomas sa...

Adverts hmmmm Marquee Club ´78 svett o röj o flygande hårdplastpint,s rätt ok mao

Sånger från nedre botten sa...

Hej du Thomas av Anonymitet, det låter som du fick vara med om nåt kul, det är väl bara att gratulera. Själv såg jag dem aldrig.

Anonym sa...

Adverts är ju helt underbara. One Chord Wonders, Gary Gillmore's eyes m fl har något magiskt i klangen. Lyssnar man på det i dag så är det väl snarare pop än punk - referensramarna ändras med tiden.

Sånger från nedre botten sa...

Anonym, detsamma kan väl sägas om Pistols också. Men mer rock då än pop. Adverts låtar var kanon, men ibland var väl framförandet inte det tajtaste i världen. Och det är väl punk om nåt.

Anonym sa...

Det är sant det du skriver. Bored Teenagers tyckte jag lät lite svajig redan på den tiden det begav sig.

När jag lyssnar på CD:n idag så tycker jag inte det låter så fasligt ändå. Det är iofs möjligt att de spelade in den på nytt och att CD-låten inte är singelversionen som var den jag lyssnade på då en gång i tiden.