tisdag 28 oktober 2008

Ett första steg

"So I made up my mind, it must come to an end
Look at me now, will I ever learn?"

Jaha, så var friskiskortet köpt och första passet avverkat. Tro nu inte att jag tokade till det och tjackade ett årskort som jag aldrig kommer att nyttja till fullo. Nej, det fick bli ett månadsmärke. Jag har liksom på känn att det lönar sig bäst för en sån som mig som hellre är ute i friska luften och cyklar eller lirar boll än att hänga i en trång lokal med en massa andra svetton. Svett i all ära men den delar jag helst men dem jag självväljer. Men det var en fascinerande inblick i en värld som egentligen är mig rätt fjärro. Majoriteten män hängde i gymet bland vikter och allehanda maskiner. I stora salen pågick nåt aerobics-/jympapass med närmare femtio tjejer och inte en snubbe. Märkligt. Spinningpasset tycktes dock ha en jämn könsfördelning. Nå, jag får nog anledning att återkomma i ämnet. Planen är två pass i veckan. Ett tvåtimmars- och ett lunchpass. Syftet är att få bättre kondis och se till att få benmusklerna att palla det jag vill att de ska palla; det vill säga cirka tio till femton mils cykling per dag.

9 kommentarer:

Ankan sa...

Tio till femton mil per dag?! Är du inte klok!??! ;D
E det Tour de France som hägrar eller? VR kanske?

Anonym sa...

Undrar oxå...10 till 15 om dan!!?
Mordin

Tantaugusta sa...

Bra jobbat igår, några liter svett blev det nog. Jag kommer heja på! Ni kanske får dras med en Tant till La France också ;)

Sånger från nedre botten sa...

Nu har ju Tant svarat en smula på frågan, men nånstans måste en cykeltur till Normandie starta och ju längre från målet desto längre blir dagsetapperna. Det kommer man inte ifrån.

Ankan sa...

Du ska på en lång-cykel-semester-tripp?

Tantaugusta sa...

Hängde inte riktigt med där, men så är jag ju från början ganska blond. Jag fortsätter i alla fall närmare mitt mål ikväll på spinning :)

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, förhoppningsvis blir det så.

Sorry, Tant, jag glömde tidsbegreppet. Så här ska det vara: ju längre från målet desto längre blir dagsetapperna om jag bara har två veckor på mig innan jag måste vara hemma. Stockholm - Dieppe 1879 km eller Köpenhamn - Dieppe 1232 km. Det första alternativet är uteslutet på två veckor. Det andra är fullt tänkbart. Och jag dras gärna med en Tant.

Tantaugusta sa...

Varför just Dieppe? Väldigt Gott Vin? Sagolikt slott där vi tas emot som hjältar och hjältinnor efter cyklingen och får ligga och äta franska ostar och vindruvor? Och SJHOOOOKLAAA? Hm, jag går på spinning imorrn igen så ska det nog funka :)

Sånger från nedre botten sa...

Dieppe tog jag bara för avståndsberäkningen. Till Normandie vill jag för historien och för att jag tror att det kan bli en bra tur: http://en.wikipedia.org/wiki/Normandy