Tant, gissa min frukost? Jag kan avslöja att de var väldigt goda i dag med...
Jah, hade du varit i stan hade du naturligtvis varit bjuden. Carlton gick i graven 1987. Jag har nåt vagt minne av att jag som (väldigt) ung frekventerade deras pianobar. Minnet är höljt i ett romantiskt skimmer. Så ung var jag. Receptet kommer från "Har Källarmästar'n ett bord ikväll?" i vilken du finner klassiska recept från klassiska (nu nedlagda) stockholmskrogar. Min far jobbade på Ambassadeur som ovmästare. Där serverade de bl. a Rumpstek à la Bercy. En rätt jag ddessvärre inte har provat. Än.
Jag har en märklig ”sjukdom”, så gott som omedelbart när jag vaknar får jag en låt i skallen. Det är inget jag kan styra över. Vissa mornar kan jag komma på mig själv med att nynna på Snoddas, Boney M eller Dirty Pretty Things.
5 kommentarer:
Potatiskaka med ägg och ansjovis?
Gubbröra?
Fast ingen av dom stämmer e-x-a-k-t med de recept jag har sett.
Jah, självklart handlar det om gubbröra. Carlton Hotels recept för 4 pers:
4 hårdkokta ägg
1 burk anjovis
2 kokta potatisar
2 msk dill
2 msk persilja
2 msk gräslök
4 skivor kavring
Hacka allt i lagom snygga bitar, blanda med anjovisspadet. Lägg upp på mackan. Till det en god bärs och en juste akvavit. Njut.
Det var väldigt gott!
Jag litar på Carlton, dom vet väl vad dom gör.
Synd att man inte fick smaka då. :-)
Tant, gissa min frukost? Jag kan avslöja att de var väldigt goda i dag med...
Jah, hade du varit i stan hade du naturligtvis varit bjuden. Carlton gick i graven 1987. Jag har nåt vagt minne av att jag som (väldigt) ung frekventerade deras pianobar. Minnet är höljt i ett romantiskt skimmer. Så ung var jag. Receptet kommer från "Har Källarmästar'n ett bord ikväll?" i vilken du finner klassiska recept från klassiska (nu nedlagda) stockholmskrogar. Min far jobbade på Ambassadeur som ovmästare. Där serverade de bl. a Rumpstek à la Bercy. En rätt jag ddessvärre inte har provat. Än.
Skicka en kommentar