lördag 4 oktober 2008

Gissa maträtten

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Potatiskaka med ägg och ansjovis?
Gubbröra?
Fast ingen av dom stämmer e-x-a-k-t med de recept jag har sett.

Sånger från nedre botten sa...

Jah, självklart handlar det om gubbröra. Carlton Hotels recept för 4 pers:

4 hårdkokta ägg
1 burk anjovis
2 kokta potatisar
2 msk dill
2 msk persilja
2 msk gräslök
4 skivor kavring

Hacka allt i lagom snygga bitar, blanda med anjovisspadet. Lägg upp på mackan. Till det en god bärs och en juste akvavit. Njut.

Tantaugusta sa...

Det var väldigt gott!

Jah Hollis sa...

Jag litar på Carlton, dom vet väl vad dom gör.
Synd att man inte fick smaka då. :-)

Sånger från nedre botten sa...

Tant, gissa min frukost? Jag kan avslöja att de var väldigt goda i dag med...

Jah, hade du varit i stan hade du naturligtvis varit bjuden. Carlton gick i graven 1987. Jag har nåt vagt minne av att jag som (väldigt) ung frekventerade deras pianobar. Minnet är höljt i ett romantiskt skimmer. Så ung var jag. Receptet kommer från "Har Källarmästar'n ett bord ikväll?" i vilken du finner klassiska recept från klassiska (nu nedlagda) stockholmskrogar. Min far jobbade på Ambassadeur som ovmästare. Där serverade de bl. a Rumpstek à la Bercy. En rätt jag ddessvärre inte har provat. Än.