söndag 16 november 2008

Längtan


"People so busy, makes me feel dizzy
Taxi light shines so bright"


Fotbollsäsongen är tack och lov över. Cykelsäsongen är tyvärr också över. När morgonsolen bröt igenom molnen och fick putsen i husen runt omkring att glittra guldfärgat längtade jag omedelbart ut på vägarna. I stället blir det Friskis efter lunch. Följa sjukgymnastens råd, bygga benmuskler. Jag är fortfarande i stadiet att jag helst har nån med mig, men träningsdisciplinen böjar äntligen komma.

Apropå cykel, det är cirka åtta månader till den 20:e etappen i nästa års Tour de France. Ju mer jag tänker på den längtar jag efter att få följa skådespelet. Näst sista dan, 167 km bergsetapp som avslutas med klättringen upp för Mont Ventoux. Vad som än hänt i Touren fram till dess lär vara av akademisk betydelse. Mont Ventoux kommer att punktera åtskilliga drömmar. Kvastbilen kommer skoningslöst att sopa upp resterna dem vars drömmar ligger utspridda längs vägen. Efter 3 118 km i benen lär dagsformen (och förmodligen en och annan läkare) vara det som avgör hela 2009 års upplaga av TdF. Ett grymt raffinerat upplägg!

8 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Nähä, cykelsäsongen är inte alls över! Trodde först att det var dina semesterplaner du ville visa...

Sånger från nedre botten sa...

Nu är jag inte särskilt intresserad av cykling till och från jobbet; för många idioter i trafiken samtidigt. Och i min värld betyder säsong nån form av regelbundenhet, så även om jag kanske får en eller två turer till på landsvägarna innan nyår är det bara att betrakta som en bonus. Inget annat.

Cliff Hanger sa...

Jag såg några galningar cykla i bergen på Teneriffa. Det var verkligen ett kraftprov. Kanske vore något för dig? Man kan ju i alla fall bada i atlanten efteråt.

Ankan sa...

Trodde även jag att det var dina semesterplaner. Också min ckelsäsong e i stort sett över. Tyvärr. Min som precis börjat. Men jag har en motionscykel...

Tantaugusta sa...

Tuor de...vartsomhelst skulle jag vilja just nu!

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, jag har en hang up på Frankrike när det gäller cyklingen. Men vem vet jag kanske följer med Tant till Mallis i stället.

Ankan, visst vore det kul att testa en sån etapp nån gång? Om din säsong är över, gör för böveln ren kedja, kransar och allt annat ordentligt innan du ställer pållen i stallet. Den blir gladare till våren då.

Vi skulle ju köra Tour de Spinning på söndag, har du glömt det? Själv övar jag lite på lunchen i morgon.

Ankan sa...

Taget. Inte helt över ännu dock, var ut för en timme sen, och räknar med ett par mil imorgon. "En-sån-där-kedjetvätt", e det nåt att ha?

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, med avfettningsmedel och en tandborste kommer du långt. Skölj efteråt, torka tort och smörj. Här har du mekartip: http://www.cykelmotion.se/meksidan.html