söndag 21 september 2008

98 sidor


"In the morning where does the pain go
The same place the fame goes straight to your head
Ah, it's not easy gettin out of bed
Ah, it's too easy gettin out of my head"


Tio fönster tvättade. Båda sidorna. Om jag räknar sidor har jag bara 78 sidor kvar att tvätta. De får vänta tills i morgon. Tror jag. Fast lite nöjd med mig själv är jag. De där balkongfönstren har inte tvättats sen nån gång tidigt i våras, eller om det var i höstas. Skitiga har de hursomhelst varit sen i somras.

***

Kom i väg på en mikrotur i dag igen. Kände inte av knäet, men det var ju som sagt en mikrotur. Höll på att bli överkörd av en ignorant bilist i den nya rondellen vid Segeltorp. Blev riktigt förbannad eftersom att jag var i rondellen när föraren bara kör in rakt framför mig så att jag är tvungen att tokväja. Tack och lov fanns det ingen bil i den andra filen. Idiotbruden har sen mage att tuta argt på mig. Var nästan på väg att cykla ikapp henne. Men bestämde mig för att inte göra det, var helt enkelt för arg.

***

Intressant hur en del reagerar när jag berättar att Kate Moss står med som låtskrivare på fyra av låtarna på Babyshambles senaste platta. Jag har testat den på tre jag känner, två svar var rätt nedsättande om henne. Jag undrar hur mycket av det som beror på att hon är fotomodell. Och de ska ju som bekant inte ha nån hjärna.

***

Bilden är från i fredags morse när vi första gången sedan Gud var liten pojk som vi såg en gnutta blå himmel i den här stan.

10 kommentarer:

Ankan sa...

Schysst bild, från centralbron?!

Tantaugusta sa...

Och Kate Moss är ju inte ens glad och lättsam, åtminstone vad jag har förstått. Det är inte jag heller just nu.

Sånger från nedre botten sa...

Tank Jo, det är utanför Gamla Stans t-banestation.

Hmm, nosade tant för mycker på surströmminsspadet igår?

Tantaugusta sa...

Har nosat på det lite för nära, agerade burköppnare och fick allt över mig. Kände mig fräsch och sexig... Nubben var också nära. Men det var i fredags...

Alla smutsiga detaljer sa...

Nä, tror snarare att Kate Moss är smart. Det krävs nog för att nå till hennes nivå i den branschen. Oavsett om hon skrivit låtarna så har hon försäkrat sig...

Ursäkta, men hur många fönster? Du säger att du har två sidor på varje (jag har fyra). Du har alltså 49 fönster???

slow motion sa...

Är treglas ett minne blott? Vad kör du med? Sexpack? Mer?

Sånger från nedre botten sa...

Vi går raka vägen till matten; jo jag räknar vädringsfönstren som egna fönster och jepp, jag har treglasfönster. 7 x 6 = 42. Sen kommer vi till det skojiga med min lägenhet. Jag har två glasväggar inomhus också med 18 glas x 2. Inte stora, det medges, men skitiga blir de ändå. Och som sagt på balkongen har jag tio fönster.

Till saken hör att jag faktiskt glömde två fönster med treglas...

Studiomannen sa...

Satt med en del DJ-kollegor i helgen och vi kom in på Paris Hilton, av någon anledning. Vi var överens om att vi hade enorma förutfattade meningar. De kom på skam i så motto att skivan hon gjorde häromåret definitivt inte var bara skräp.

Inte helt olikt resonerat. Det ÄR ju naturligtvis fullt möjligt att Kate Moss faktiskt har gjort ett bra jobb. Där handlar det mest i mitt fall om att jag inte gillar Babyshambles.

Sånger från nedre botten sa...

Glenn-Peter, förutfattade meningar har vi nog alla, om nåt, även om vi inte gärna erkänner det. När det gäller Bayshambles tror jag nog att det handlar om dina förutfattade meningar. Bandet är nämligen grymt bra.

Studiomannen sa...

Alldeles riktigt. Förmodligen bör jag ge Babyshambles fler chanser.