torsdag 4 september 2008

Daddy Rollin' Stone

"Take another little piece of my heart now, baby, (break a..)
Break another little bit of my heart now, darling, yeah. (have a..)"


Janis Joplin i skallen när jag vaknar. Blundar. Jaha, så var det idoltider. Jo, det var nog nån stjärnögd brud som stod där framför juryn och sjöng Joplins 'Piece of My Heart'. Men varför måste jag få den i skallen? Jag har egentligen inget emot Janis, mer än att just den här låten eller 'Mercedes Benz' alltid dyker upp så fort det är Idol eller nån annan talangtävling där en brud vill framstå som lite rockig ocg soulig. Det blir för förutsägbart. Och tro mig; jag vill verkligen inte få de här låtarna i skallen. Inte när det finns så många andra, bättre, roligare, vackrare och galnare låtar som jag gladeligen vaknar tillsammans med. Hur jag ska undvika eländet är däremot en gåta. Med en nioårig dotter som älskar musik och show går det inte att stänga av. Jag är liksom inte en sån förälder.

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Njut när du kan, det kommer en tid när du önskar att din dotter ville sitta ned med dig framför TV:n - även om det bara står Idol till buds....

Ankan sa...

Jag glor på skiten för att få mig ett gott skratt. Mestadels. För ibland slinker det ju faktiskt igenom nån som verkligen kan sjunga. Och jag tittar bara nu i början när det sållas friskt. Skadeglädje. Eller nåt.

Jah Hollis sa...

Jag är nog inte mycket till pedagog, men det är klart att barnen ska få lyssna på musik de gillar, även om man själv tycker det är pest.
Tids nog kommer hon hem och gillar något du v-e-r-k-l-i-g-e-n tycker är förskräckligt och som får dig att känna dig gammal. :-)

Men The Who får mig att känna mig ung. Frågan är om det funnits något coolare band än Who årgång -66.
När de kommer in i Popsides studio är det till tonerna av The Ox, en instrumentallåt från deras debut-LP och uppkallad efter basisten John "The Ox" Entwistle (och med Nicky Hopkins på piano).
LP:n, My Generation, måste ha inspirerat mängder av ungar att börja spela i ett band.
Har man inte lyssnat på den plattan ska man inte komma och diskutera pop- och rockhistoria seriöst.
Ugh! Jah har talat! :-)

Sånger från nedre botten sa...

Vad sa du att plattan hette...

;-)

Jah Hollis sa...

Hö-hö!