fredag 5 september 2008

Fridays Angels

Jag brukar ha svårt för starköl, men i går smalt mitt hjärta. Jag var förbi OT på Söder för att jag hade läst på Oppigårds hemsida att OT tagit in ett par tunnor av Slåtterölen, Late Summer Alen och Summer Twisten. Antingen var de redan slut eller så är de satta på väntelistan. Alldeles oavsett hade de inte nån av Oppigårds öl på fat. Efter några om och men föreslog bartendern att jag skulle prova en Red Seal Ale. Den fanns inte på fat, utan på flaska. Och den var inte grattis. Men Red Sea Ale är en fantastiskt god öl. Doften av skummet var väldigt blommig, men smaken; mmmmmmmm. Så går du förbi bolaget idag och du råkar se en ensam röd säl sitta där på hyllan. Ta hem den. Du kommer inte att ångra dig. Jag lovar.

***

Igår käkade jag lunch med en gammal punkpolare i hennes butik. Medans vi satt där mumsandes sushi vid disken strömmade Libertines andra platta ut ur högtalarna. Den var bra. Vissa låtar är helt fantastiska. T hade ingen koll på vare sig Libertines eller på Petes och Carls efterföljande band. Väl tillbaka på kontoret surfade jag in på Babyshambles MySpace-sida och även Dirty Pretty Things och skickade länkarna till henne. Sen varvade jag deras låtar resten av eftermiddagen. Det tycker jag att du också kan göra. Klicka bara på namnen och du hittar rätt.

12 kommentarer:

Martin sa...

Jag tog hem fyra för säkerhets skull. Är ganska sugen på att öppna en redan nu på jobbet men det får dröja till jag är hemma.

Ankan sa...

Drack den där för ett par år sedan på ölmässan. Då var jag måttligt imponerad, kanske ska ge den e ny chans?

Jah Hollis sa...

Jag ska ge det en chans om det "dyker upp" (ha-ha!) här nere i söder också.

Tantaugusta sa...

Läste bloggen försent, kom hem med Black Wych istället. Passar en Tant/Häxa.

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, hade jag fått den för ett par år sen hade jag förmodligen fnyst föraktfullt över often och inte ens smakat.

Jah, replik hemma hos dig.

Tant, jag hade inte tid att flänga runt stan för att hitta ett bolag som säljer Red Seal, men jag hittade tre andra ale som fick följa med hem.

Jah Hollis sa...

Tack för informationen. Jag har befriat butiken i Hansacompagniet från sex av deras Red Seal.
Men butikskillen som visade mig var dom stod sade att Red Seal inte var helt nytt i sortimentet. Men vem orkar riktigt hänga med i Bolagets stora utbud?

Ankan sa...

Jah: Inte jag!

Sånger från nedre botten sa...

Jah, notera nu Ankans blygsamhet. Snabb som en vessla poängterar han att han drack ölen "för ett par år sen" och sen påstår han, på fullt allvar, att han inte orkar hänga med. Tro honom inte.

Fast ingenstans har jag väl påstått att det handlar om "NY" öl. För mig var den dock ny. Sannolikt är den säkert ny för en och annan till.

Jah, nu när du har hittat den förväntar jag mig en liten recension.

Jah Hollis sa...

Ankan är en riktig luring, tror jag. :-)

Nej, det var nog jag som tolkade det som om att den var ny på Bolaget. Men ny är den i alla fall även för mig och en recension kommer.

Ankan sa...

Ok, det "kan" ha varit på förra årets mässa, inte riktigt säker tyvärr, alltså bara ett år sedan, jag halverar alltså min blygsamhet...
;D

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, som det orakel du nu en gång är, vilket öl ska man prova på årets ölmässa?

Ankan sa...

Jag, vi, brukar försöka hålla oss till en typ (iaf. under "provsmakningsdelen"). Jag vet inte vad vi ska ge oss på i år, men i ditt fall... varför inte prova lite stouts?