söndag 4 november 2007

En moderat skatterevolt? Nej ren girighet.

"Your face is pasty 'cause you've gone and got so wasted, what a surprise.
Don't want to look at your face 'cause it's makin' me sick.
You've gone and got sick on my trainers,
I only got these yesterday.
Oh, my gosh, I cannot be bothered with this"

Att hitta en moderat med god ekonomi som inte har fifflat med skatten blir allt mer sällsynt. För det kan omöjligt handla om ekonomi när Charlotte och Carl Cederschiöld väljer att ge fan i att betala vitt för arbete utfört i hemmet. Carl Cederschiöld har varit Stockholms ledande moderat fram till valet 2002. Han varit oppositions- och finansborgarråd och då tjänar man rätt bra. Charlotte Cederschiöld har varit EU-parlamentariker sedan 1995. Ett jobb som inte betalar sig? Nej, knappast. Snarare ett hyfsat välbetalt jobb. Man måste således fråga sig om det handlar om civil olydnad genemot skattesystemet eller om det handlar om någonting annat. Är det en fråga om civil olydnad borde de väl ändå gå ut offentligt med sina protester. Stå upp för dem. Men mer troligt handlar det om girighet och om oförmåga att leva sig in i andra människors vardag. Jobbar du svart omfattas du inte av de vanliga trygghetssystemen, du är inte försäkrad på jobbet, kan omöjligt klara dig om du blir sjuk en längre tid eftersom sjukpenningen är inkomstbaserad. Du är på botten. Särskilt om du betänker att städjobb och barnpassning i hemmet inte är några högavlönade jobb i stil med paret Cederschiölds.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Just dum-liberaler är skattekverulanter. Sannolikt av ideologiska själ..
Att inte betala skatt kanske anses av dom som nån oppånervänd RobinHood-gärning?
Sannolikt är det bara snålhet (eller sport).
Jag anser att de bör ställas inför rätta.
Åklagaren sa att värdet av stöldgodset sannolikt är för litet för att det ska bli rättssak.
Concrete Kid

Sånger från nedre botten sa...

Håller med, till skranket ska de. Precis som de anser att nån som fuskat med a-kassan ska dömas hårt så ska deras skattebrott också dömas. Eller är det nån skillnad som jag inte förstår mellan de två brotten?

Anna Malaga sa...

Ja, det är just det. Att nâgon klipper gräs svart pâ lördagarna är inget jag lägger mig i, men att ha en fast svartjobbare är att döma den till ett liv pâ botten. Dessutom vill ingen ha en vit städerska när det finns sâ mânga svarta.
Om inte ens tvâ höinkosstagare har en laglig städerska, vem ska dâ ha det?

karin sa...

Vilken tur att jag hittat den här bloggen. En klar favorit!

Sånger från nedre botten sa...

Hmmppff, tack (rodnar).

Sånger från nedre botten sa...

Anna, just den frågan är avgörande. I debatten skulle inte bara höginkomsttagare utan alla anställa nån som tvättar ens kallingar och trosor bara Sverige fick ett pigavdrag. Men riktigt så blev det inte och det var för all del inte heller meningen, det var bara retorik.