måndag 5 november 2007

Moderaternas olika måttstockar

"So messed up I want you here
In my room I want you dear
Now we're gonna be Face-to-face
And I'll lay right down In my favorite place"


Vad ska man säga om Catarina Elmsäter-Svärds uttalanden i DN? "Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här." Är det några andra områden inom rättssystemet som vi anser "tvingar fram" lagbrott? Vad sägs om bankrån? "Bankerna skyltar ju med pengar och lån och jag har inte råd så det ju klart som korvspad att jag kan gå in och ta min beskärda del." Misshandel? "Om proffsboxningen hade varit tillåten så hade jag aldrig slagit Bosse på käften." Pedofili? "Ja, men barnen var ju nakna på stranden." Vem som helst hör hur dumt det låter.

Catarina Elmsäter-Svärd, ni moderater inför än den ena regeln och än den andra lagen för att "komma tillrätta med bidragsfusket". På er hemsida skriver ni: "Ett samhälle behöver tydliga regler och måste reagera skarpt och snabbt när någon bryter mot dessa regler." Men tydligen är det skillnad på folk och folk samt brott och brott. Dina partivänners brott är uppenbarligen skitsaker, enligt ditt sätt att resonera, medans en som går på a-kassa och jobbar svart ska sättas åt. Ser du hyckleriet? Dubbelmoralen? Klasshatet? Nej förmodligen inte. Och det är det som är problemet med dig och ditt parti.

11 kommentarer:

A Little Less Conversation sa...

Amen hallå - det där skulle ju jag just skriva....

Sånger från nedre botten sa...

Sorry.

;-)

Cliff Hanger sa...

Bra skrivet. Man blir ju förbannad. Om vi ska resonera som henne tycker jag att vi kan åka till Djursholm på plundringståg. Sedan kan vi säga att det var regeringens reformer som tvingade fram det.

kulturbloggen sa...

Exakt. Jag tror jag formulerat något liknande. Småfolket ska jagas med ljus och lykta men de stora elefanterna ska få dansa som de vill.
Det är skrämmande, men så är det.
RS
kulturbloggen.com

Martin sa...

Precis. Fast vad kan man vänta sig av någon som använder ordet skattetryck istället för skattenivå.

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, nu låter du som om du kom från Sherwoodskogen.

RS, det kallas klasspolitik.

Martin, inte mycket mer än respekt för de lagar som hon är med att stifta, alternativt en skatteravolt mot sin egen regering.

Sånger från nedre botten sa...

skatterevolt ska det naturligtvis stå.

Cliff Hanger sa...

"Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!"

Det kan vi ropa när vi tar tillbaka det som överklassen lurat till sig. :-)

Anna Malaga sa...

Bra skrivet. Jag är varken röd eller blâ, men avskyr sânt här hyckleri, och särskilt olik amâttstockar.

Anonym sa...

Tack! Läste kriminologi för många år sen och en av de saker som diskuterades flitigt var just detta med white crime kontra alla utlänningar i svenska fängelser. Det går naturligtvis att göra vad man vill med statistiken men jag har skrivit om detta med olika klassers olika brott förr. I min blogg.
Hälsar Penny

Anonym sa...

By the way. Min ripoff. Hon har min tillåtelse. Jag har ju ändå inte tid att skriva längre. Så enjoy.
/P