torsdag 29 november 2007

Nanananinana

"From Willesden to Cricklewood
Come with me and be no good
Be a mad man on the street
Sing something out like reet petite"

I förrgår ramlade jag in på akademibokhandeln på lunchen, mest för kolla om jag hittade en present till T som fyller år på lördag. Jag ramlade ut ett gäng hundralappar fattigare, men med fyra böcker i påsen. T är ett ännu större fan av Joe Strummer än vad jag är och nog hittade jag presenten alltid: Chris Salewicz Redemption Song - The Definitive Biography of Joe Strummer, har äntligen kommit på pocket och kostar cirka 130 kronor. Med ett sånt kalaspris blev det två exemplar, ett till kompisen och ett till mig själv. Jag kastade mig över förordet som handlar om hur Chris får beskedet om Strummers död och om hur han ringer och berättar den dystra nyheten för Mick Jones och om begravningen. Det var en fin skildring och på nåt märkligt sätt berör Joes död mig fortfarande. Några tårar rann ner på kudden där jag låg. Det var jag som ringde T och andra polare och berättade att Strummer var död efter att jag hade hört nyheten på radion. Vi är många som träffade honom personligen och som på ett eller annat sätt har berörts av honom.

En annan rolig bok som åkte med är The Rock Snob's Dictionary: An Essential Lexicon of Rockological Knowledge av David Kamp och Steven Daly. Jag misstänker att den förmodligen redan ligger på både Jahs och Herr Alariks nattduksbord. Och eftersom jag kom fram till kassan med tre böcker frågade kassörskan om jag inte skulle ha fyra eftersom att den fjärde är gratis. Disträ som jag ibland är hörde jag inte riktigt på, utan svarade nåt arrogant som att skulle jag ha fyra böcker så skulle jag väl komma med fyra böcker. Varpå hon leende svarar att ja det är ju mitt val om jag inte vill ha en bok grattis. Då vaknade jag. Bad om ursäkt och rusade till rea-hyllorna och slet med mig Dylan on Dylan.

6 kommentarer:

Martin sa...

Det kunde den ha gjort om jag inte bläddrat i den hos en kompis och hittat ett faktafel (minns tyvärr inte vilket) och insett att jag var snobbigare än boken. Fast tids nog lär jag nog köpa och läsa den ändå.

Sånger från nedre botten sa...

Tack Martin, du räddade min dag, äntligen ett garv. Och varför blev jag inte förvånad...
..köp den nu, den kostar nästan gratis på rean.

Anonym sa...

men tänk om T läser.../Mellis

Sånger från nedre botten sa...

Mellis, T läser inte. Jobbar han inte med jobbet jobbar han med fotbollen och jobbar han inte med fotbollen jobbar han med sin nya relation. T har helt enkelt inte tid.

Jah Hollis sa...

Nej, jag äger faktiskt inte Rock Snob-boken, men jag har för mig att The Word har publicerat en del lustigheter ur den.
Men jag har ägt Buckle Shoe Stomp med The Snobs och det smäller rätt högt det med:
sv.wikipedia.org/wiki/The_Snobs

Martin sa...

Nästan gratis är min melodi. Jag ska slå till. Kul att kunna glädja. The Snobs. Jo jag har den också. Tyvärr bara i datorn men ändå.