söndag 18 november 2007

Pete levererar

"What use am I to anyone?
Fucked, forlorn, frozen,
Beneath the summer
Don’t sing along"


Skriva nåt om landskampen? Näe, skulle inte tro det. Sånt är slöseri med bokstäver. Det är i såna här stunder jag är glad över att jag inte är sportjournalist. Förstå att behöva uppfinna ett helt nytt språk och alfabet. Egentligen är det samma sak när ens lag vinner, hur klär du det ord utan att känslan förtas?

Jag så matchen hemma hos Marathonmannen. B lagade pasta med kyckling och bacon med en av sina patenterade sallader till. De roliga med B:s sallader är att de är så goda att jag alltid käkar minst lika mycket av grönfodret som av det den serveras till. Jag släpade med mig en kasse pilsner och nu blir det reklamfilm:
Jaha, så har de gjort det i år igen. Oppigårds bryggeri fortsätter att imponera stort. Det var elakt att börja med deras Winter Ale. Brakspear Oxford Gold (som har en humla på kapsylen) funkade någorlunda direkt efter Oppigårds, men att sitta med fyra Starobrno efter det var bara löjligt. Aldrig tidigare har en tjeckisk öl smakat så metalliskt och så illa.

Som vanligt när B och jag träffas var det mycket snack om musik och eftersom Marathonmannen ville ha lite tips på ny musik snackade vi en del om musikåret. Att det på nåt sätt började med Jamie T och slutade med Kate Nash var B och jag överens om. Sen var det dags för kanintricket:

- Har du hört The View?

- Näe, jag tror inte det.

- Ok, vänta så ska du få höra, säger jag och surfar in på deras hemsida genom tv:n. Efter ett par låtar är B lika såld som jag visste att han skulle bli.

Sen kom vi in på Babyshambles i allmänhet och Pete i synnerhet. Både B och jag är grymt imponerade av senaste låten Delivery, som B anser har klara Kinks-kopplingar utan att den för den skull plagierar, snarare tar traditionen och skruvar till den efter Petes huvud. Döm själva:8 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Märkligt.
Jag hörde den här låten på radion härom natten (en av få lyssningsbara låtar den resan hem) och tänkte att detta är ju fantastiskt bra. Pete Doherty kan göra musik också, inte bara göra bort sig.
Och visst låter det Kinks, men sämre förebilder man kan ju ha.

Sånger från nedre botten sa...

Men herregud Jah, vad gör du uppe så här tidigt? I övrigt, har du naturligtvis helt rätt i din iakttagelse.

Ankan sa...

Har du (ni) hört The Rifles än? Tror att du skulle digga dem.

Martin sa...

Jag fick Babyshambles i veckan och Delivery var en av de första låtarna jag föll för. Min hjärna kopplade dock spontant till Rocket from the Crypt (tror de är On a rope) snarare än Kinks. Vad som var roligare i det här sammanhanget är att den bärbara i går slumpade ihop en av- eller påannonsering från Kinks at the BBC-dubbel med en låt med Babyshambles och att det tog mig några sekunder att inse att det ju inte var Kinks.

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, nix. Jag får kolla upp det.

Martin, Rockets from the Crypt? Ok, säger du det så. Ha, ha, ha, då har B rätt i alla fall. Och visst är det så att trådarna finns där.

Jah Hollis sa...

Jobbet kallade.
Därför det tidiga inlägget.
Men Rocket from the Crypt?
Nja...

Sånger från nedre botten sa...

Jah, jag misstänkte att det var nåt tokigt.

Martin, ett förtydligande; hahaha-andet handlade om din bärbara och din reaktion och trådarna går självfallet till Kinks. Jag har en väldigt trött förmiddag.

Martin sa...

Trött har jag bra koll på just nu. Hjärnans associationer mindre men Rocket var vad den skickade ut spontant. En djupare analys utan två tunga flyttkartonger på pirran ger nog er och den bärbara rätt i att Kinks ligger närmare.