onsdag 7 november 2007

Vardagslunk

"It's my heart and there's a price you have to pay
enough is enough
you played too rough with my heart
now there's a price you have to pay"


Efter ett par veckor fyllda av mer eller mindre smaklig underhållning signerad De Nya Moderaterna är det inte utan att man känner en viss tomhet när löpsedlarna flåsar om de sedvanliga bantningskurerna vi borde gå igenom och sjukdomarna som vi alla kommer att dö av. Jag trodde i svagt ögonblick att jag hade fått nog av svettiga moderatpolitiker och blåa statssekreterare som svettas och mummlar ursäkter i tv-rutan, men näe det har jag inte. Kalla mig låg eller skadeglad men jag längtar redan efter nästa skandal.

DN fick nån Lidnersk knäpp och satte fokus på en intressant detalj som jag skrev om för ett par dar sedan: Svartjobben kostar betydligt mer än bidragsfusket ,* så löd rubriken på en stort uppslagen artikel i papperstidningen den 6/11. Uppgifterna kommer samstämmigt från skatteverket och försäkringskassan. Ändå ska regeringen toksatsa på att jaga bidragsfuskare, inte på den organiserade svartjobbssektorn. Vill man vara elak, och det vill man, skulle man kunna tro att regeringen inte vill komma tillrätta med problemet av en eller annan orsak.

***

Jag har blivit tokig. Jag funderar på fullt allvar att börja med styrketräning för ryggen och spinning för konditionen på Friskis och Svettis. Men jag är grundligt trött på att min stela rygg inte blir helt bra. Och jag har börjat fantisera om att åka runt lite i Flandern i april, kanske inte hela sträckan men ändå.

***


UPPDATERING:
* Ett tack till Jah som lyckades hitta länken till slut.

5 kommentarer:

Feberfrossa sa...

Angående ryggen. Testa att simma. Jag kände av ryggen tidigare i höst och började gå och simma och det hjälpte fint. Styrketräningslokalen har jag fortfarande inte hittat, känns så 80-tal med gym...

/J

Cliff Hanger sa...

Det tål absolut att poängteras att svartjobben kostar staten mycket mer än bidragsfusket.

Jag gissar att överklassens övriga skatteplanering/skattefiffel/förmåner som man öser över varandra (läs: fallskärmar och annat lull-lull) också omsätter betydligt mer än de enklare medborgarnas bidragsfusk.

Apropå din kommentar hos mig om SL hittade jag denna info på SL:s hemsida:

"Det är SLs uppgift att utveckla och hitta nya lösningar för kollektivtrafiken. Det är också SL som ska handla upp trafik och se till att de som kör trafiken följer ingångna avtal. SL är i dag en förhållandevis liten organisation med drygt 500 anställda. Men SL-trafiken sysselsätter 10 000 personer.

SL arbetar med att ge dig en prisvärd kollektivtrafik med bättre kapacitet och högre kvalitet, vilket vi hoppas leder till att fler och fler väljer SL i stället för bilen. Det är bra både för människor, djur och natur i Stockholm."

Det jobbar alltså några fler på SL än du trodde (även om jag förstod att du "underdrev").

Sånger från nedre botten sa...

Åhå, så Febern är tillbaka! Jag trodde du hade dunat in för gott. Simma orkar jag inte med ty helt plötsligt har man plaskat in i arslet på nån kärring som ligger och söndagssimmar.

Cliff inte kulle väl jag underdriva? Intressant bolagsblablabla du har hittat. Jag ska tänka på den när jag står och fryser nästa gång; att de har "utvecklat och hittat nya lösningar"...

Jah Hollis sa...

Märkligt nog verkar DN ha plockat bort artikeln om svartjobb kontra bidragsfusk från sin webb.
Jag har sett den där förut, men kan inte hitta den längre. Undrar varför den försvann.

Sånger från nedre botten sa...

Passar kanske inte in politiskt? Näh, nu var jag konspiratorisk, fy mig.