lördag 17 november 2007

VAB-dagar, sjuknärvaro och jäv

Förra onsdagen när dottern skulle sova började hon gnälla över att hon hade ont i halsen. Hon ville sova i min säng eller att jag kom och sov i hennes. Efter många om och men kvartade hon till slut in i sin egen säng. Då började jag också känna av det halsonda. Dan efter var jag däckad, medan dottern bara hade lite feber. Jag ringde till jobbet och berättade att vi var sjuka. Efter nån timme ringde en av jobbarkompisarna tillbaka och undrade om jag vabbade eller om jag var sjuk, lönekontoret ville veta. Jag försökte förklara att vi båda var sjuka. Alltså vabbade jag och var sjuk. Några dar senare kom jag underfund med varför de ville veta; det handlar ju om karensdag eller ej. Är jag sjuk blir det karensdag. Är jag jag hemma för att dottern är sjuk blir det ingen karensdag. Men hur blir det nu då? Jag har fortfarande ingen aning. Och hur gör vi med min sjuknärvaro? I måndags satt jag hemma och skrev. Från och med tisdagen var jag på jobbet febrig och snygg. Så har det varit hela veckan. Kan jag kvitta sjuknärvaron mot sjukskrivningen, finns det nån bonus för att jag ställde upp?

***

I tisdags närde jag en from förhoppning om att helgen skulle ge en lättad arbetsbörda, jag bli friskare och att vi skulle få nåt snaskigt att skriva om från den här adressen . Jag blev klar med jobbet igår. Friskare? Ok lite då. Och som grädde på moset, ett brev på posten, lök på laxen, avslöjar DN: Mats Odells nya utförsäljningschef, Bengt-Åke Nilsson, har betydande aktieinnehav i bolag, bland annat Handelsbanken, som kan bli vinnare på utförsäljningen av de statliga bolagen. DN har lyckats med årets understatement med den här rubriksättningen:

"Innehavet är problematiskt"

Problematiskt. Jo, jag tackar. Men i kulissen står Mats Odell. Ständigt denne Mats Odell. Hädanefter får han heta teflonpannan. Herr Nilsson själv anser att han är rätt person på rätt plats och att hans bakgrund gör honom ypperlig att hantera jävsfrågor och sekretess. Nu är Herr Nilsson inte den enda i en jävssituation i det råd som har fått updraget att ge regeringen råd om utförsäljningarna. Sedan tidigare sitter Handelsbankens ordförande, Lars O Grönstedt, redan där. Nu ska således vargarna vakta fåren. Eller som en polare skrev: "Tänk er att AIK ber Hammarby sköta om spelarvärvningarna".

***

I morse var det ingen sång som kom till mig, men väl musik. Dagens låt är James Bond framförd av The Skatalites.***

Veckans citat: - Jag medger att ilskan alltid har varit mitt bränsle. Varifrån den kommer vet jag inte riktigt, mer än på ett abstrakt plan. Och jag rekommenderar inte ilska till någon, men det har fungerat för mig. Sean Penn, DN 071116.

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Hela hanteringen av utförsäljningen av statliga bolag är en skandal. Hela utförsäljningen i sig är mycket tveksam.

Ankan sa...

Vad blev det i slutänden då? VAB eller karens? Nu har jag ju ingen knodd, men jag hade vabbat för hela slanten.

Sånger från nedre botten sa...

Jah, man kan lika gärna vända på det du skrev.

Ankan, jag har som sagt fortfarnde inte en susning kring vilket sjukförsäkringsalternativ som går segrande ur det hela.

Durmer sa...

Skulle inte du kunna maila mig på hd@rockparty.se?

Neander sa...

"Roll away Odell, roll away Odell..."

Sånger från nedre botten sa...

:-)))