måndag 16 juli 2007

Sunny Afternoon

"Stop making the eyes at me, I'll stop making the eyes at you
And what it is that surprises me is that I don't really want you to"


Dottern har inte vaknat. SMHI har lovat sol. Pappan sitter vid datorn och försöker komma på nåt vettigt att göra för dan. Egentligen behöver det inte vara så krångligt. Egentligen är det bara att ta på sig badbrallorna och dra iväg till nåt bad. Om det inte vore för att jag: 1. är en badkruka; 2. hatar att ligga och steka mig på en strand. I stället sitter jag och googlar på kanotuthyrning och kanotleder. Så får det bli. Vi drar till Hellasgården. Där finns det både bad, bangolf och kanotuthyrning.

***

Att Linus Gerdemann inte skulle palla att försvara ledartröjan var nästan helt klart. Att en före detta världsmästare i Mountain Bike vinner den hittills tuffaste bergsetappen och dessutom tar över ledartröjan säger kanske nåt om årets Tour. Hursomhelst blir det mer spännande. Men det är hatten av för Michael Rasmussen, vilken körning! Sen kan T-Mobile hävda att han "stal den gula" bäst de vill. Det är laget som ska försvara en ledartröja.

***

Nyamko Sabuni går från klarhet till klarhet. Från SVT:s hemsida:

"Till SVT:s Rapport sade hon att de flyktingar som vistas i landet utan tillstånd är vuxna människor som gjort ett eget val.

-Vi underlättar hemvändande om du vill. Men väljer man att stanna har man ju skapat ett problem för sig själv, sade Sabuni på lördagen."

Vissa bloggare tycks bli förvånade över att Sabuni intar en liberal ståndpunkt. Inte jag. Ståndpunkten är helt i linje med den nyliberala strömfåra som den här regeringen har valt som signum. Var och en sitt eget ansvar bär. No matter what.

***

Ettan, tvåan, trean och fyran har svenskt tal, varför inte femman?

5 kommentarer:

CV sa...

Helt otroligt. Sabuni är minister och hon har aldrig hört talas om att det kommer barn med de vuxna, barn som aldrig valt att fly från sitt hemland.
Och Sabuni har aldrig hört talas om människor som tvingas fly för att de annars hotas att dödas?
Och hon är minister.
RS
kulturbloggen.com

Sånger från nedre botten sa...

Åjo, det har hon visst, men i sant liberal anda är det en människas eget val om hon flyr eller ej. Å det är väl fint att Sabuni kan underlätta hemvändandet. Man kan föreställa sig konversationen med exempelvis iranska ambassaden: "Hej, vi har en liten bög här som vi inte tänker låta stanna, ni tar väl hand om honom, är ni snälla?". Svar: "Stensäkert".

Markus F sa...

Det är uppenbart att den borgerliga regeringen väljer att fortsätta på Barbro Holmbergs linje.. Svensk flyktingpolitik var tyvärr en skam redan på sossetiden. Jag skäms.

Ankan sa...

Jag såg Harry P i fredags. Mycket bra men inte jävligt bra. För din dotters skull du vill ha den på svenska?

Sånger från nedre botten sa...

Markus, så var det. Men nu blir en del förvånade övaer att en folkpartist är liberal, även om det är med prefixet ny.

Ankan, jo hon är i pottervärlden lika ofta som i den vanliga. Och hon hade sett fram mot att se rullen. Det braiga är att nu får hon öva sig på att läsa textremsa.