torsdag 3 april 2008

Utmaningen antagen

Kulturbloggen slängde ut en krok som den här fisken inte kunde låta bli att nappa på:

1. När du tänker på Rolling Stones, vilken är den första låt du kommer att tänka på då?

- I Just Want To Make Love To You. Det är ju Willie Dixons låt och egentligen ingen stoneslåt, men det är deras version jag har haft i skallen de senaste dagarna.

2. Stones blir film, Dylan blir film, Patti Smith har blivit skildrar i en film (den har inte haft Sverige-premiär än), Scorsese planerar en film om Bob Marley, Drottning Elisabeth har skildrats på film, ja många kända personer av olika slag har skildrats på film på senare tid. Vem skulle du vilja att det gjordes en film om?

- Först tänkte jag på att en film om Roots Radics skulle vara grymt kul att se och höra. Ett av Jamaicas bästa studioband berättandes om den fantastiska musik de gjort genom årtionden. Kan det bli ointressant, nej knappast. Sen tänkte jag på Topper Headon. Världens en gång bäste trummis som valde heroinet före trumskinnen. Onekligen en tung och sorglig historia. Svårt val. Jag tar båda till priset av en.

3. Böcker som filmatiserats är ju vanligt också. Vilken bok borde inte ha filmats?

- De flesta.

4. Vilket kulturmedium betyder mest för dig: musik? film? litteratur? konst? någon annan? Berätta gärna varför.

- Vaknar man med musik i skallen så gott som varenda dag och alltid hittar referenspunkter i olika låtar till det mesta som sker under en dag är valet ganska enkelt.

Inga kommentarer: