fredag 15 augusti 2008

Goddag yxskaft

"Ho-chi-ka-ka-ho Co-Co
Ho-chi-ka-ka-ho Co-Co"

Jag kanske är gnällig, men jag tycker inte att frågorna jag ställde SJ över nätet var så där jättesvåra. Jag undrade bara om plats och hur många cyklar de accepterar på 07.11 tåget till Uppsala på söndag morgon och kostnad, allt med tanke på välgörenhetsloppet Ride of Hope. Nu, en vecka senare, svarar de på SJ kundtjänst:

"Tack för ditt mejl.

Från den 4 juni till och med 17 augusti kan vi erbjuda våra kunder att ta med sig cykeln på flera av SJs tåg. Priset för en cykelbiljett per sträcka är 112 kronor.

Mer information om vilka tåg samt sträckor som vi kan erbjuda cykelplats finns på vår hemsida under Resa med SJ/ På tåget/ Cykel på tåg

Du är även välkommen att kontakta SJ Inrikesavdelning på telefonnummer 0771-75 75 75, tonval 1.


Öppet M-F 06:00 22:00. L-S 08:00-22:00.

Med vänlig hälsning

SJ AB

L.W

Obs! Det går inte att svara på detta mejl om ärendenumret i ämnesraden ändras Obs!"

Vad säger man? Goddag yxskaft?

***

Dagens första yxskaft presenterade sig på Svenskans förstasida redan vid frukost; Jan Majlard, vem annars? I en upprörd krönika skriver han om Ara Abrahamians protest att: "33-åringens barnsliga gest vid prisceremonin var en ovärdig demonstration". Vad som dessutom i Majlards text blir viktigt, även om det bara är i en bisats, är var Abrahamian är född. Såna saker är ofta viktiga för Majlard. Som att Zlatan är jugge. Och att de är på ett visst sätt. Ofta har de något väldigt tydligt karaktärsdrag som det går att klanka ner på, som inte är lika fint som våra svenska karaktärsdrag. Såvida inte Zlatan hjular in bollen i mål, för då är det typiskt sydländskt artisteri! Det är så Majlards klocka tickar, som ett eget litet rasbiologiskt institut. I sin text om Abrahamian fastslår han slutligen: "Men de neutrala betraktare jag lyssnade med efteråt gav inte uttryck för att någon hårresande oförrätt hade ägt rum framför ögonen på den svenske förbundskaptenen Leo Mylläri." Vad han inte tar upp i sin text är hur Abrahamian förvägrades en videogranskning av situationen. Inte heller de vitt skilda skäl som domarna har angett till Abrahamians förlust. Det är inte utan att jag funderar på om de neutrala bedömare han hittade råkade vara de samlade matchdomarna. Alldeles oavsett går det att fråga sig vilket som är värst: Att "barnsligt" protestera mot en upplevd oförrätt eller att i sin okunnighet svartmåla någon annan offentligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det som verkligen visar Majlards brist på insikt är att han förväntar sig att någon som tränat i mer än åtta år och blivit lurad på os-guldet två gånger ska ta det hela med en klackspark och spela med som om allt är som det ska.

Undrar om svenska akademin kommer att ta in ordet "majlard" som en synonym för "träskalle" precis som "quisling" blivit synonymt med "förrädare".

Tantaugusta sa...

Jag läste också artikeln i morse - arrrgghhhh! Jag börjar bli riktigt trött på idioter...och då är det inte Ara jag menar...
Bra förslag - en "majlard", ska börja med det genast!

Ankan sa...

Ara gjorde rätt. Om det sen var det bästa sättet att protestera på kan diskuteras. Det var spontant och det har väckt en välbehövlig debatt i en regelmärklig sport.

Sånger från nedre botten sa...

Anonym, tack för besöket och en påhittig kommentar. Börjar vi bara använda "majlard" som skällsord för en tok så blir det till slut accepterat.

Tant, arrrgghhhh! var precis vad jag också kände.

Ankan, Ord! (som de säger på utrikiska).