måndag 11 augusti 2008

Train in Vain

"the sun won't shine my way again
lucky moon was on the wane
oh I'll never see a star again
in the pouring pouring rain"


Jag vaknade klockan 05.23 i morse av att regnet slog mot fönsterbläcken. Nästan omedelbart hörde jag i mitt huvud Joe Strummer nynna på Pouring Rain. Satte på tv:n och såg hur Michael Phelps och det amerikanska simlaget krossade ytterligare ett världsrekord. Det är lite läskigt med hur mycket som världsrekorden krossas i simbassängerna borta i Peking. Jag har lite svårt att ta till mig att ett material kan betyda så mycket.

***

SJ går från klarhet till klarhet. I fredags morse skickade jag en fråga via deras webbformulär till dem. Tror ni att jag hann få nåt svar innan jag gick hem från jobbet? I min enfald tänkte jag att de kanske hade fått tummen ur röven över helgen. Icke då. Skickade en liten syrlig påminnelse för en och en halv timme sen. Men inget händer. Tanken bakom webbformulär är väl ändå att det ska gå fort och att kunderna ska slippa sitta och vänta i nån kö med en lur i handen. Men frågan är om inte det är att föredra framför obefintlig service över nätet. Kan inte riksdagen göra nåt åt eländet? Lite tydliga gröna ägardirektiv om jag får be. Använd miljöaspekten till att reducera biljettpriserna. Cyklar välkomna på alla linjer. Alltid. Kräv av SJ att de ska hålla en klar och tydlig prissättning. Utan auktionstrams. Kräv att SJ:s informationsavdelning utbildas till att bli världen mest serviceinriktade. Helst innan söndag.

***

I kväll lirar Bajen borta mot Sundsvall. Jag kommer fortfarande ihåg hamburgarna jag glufsade i mig under en fullständigt ointressant match hösten 2001. I kväll hoppas jag dock på att norrlandsfönstret spikas igen.

5 kommentarer:

Tantaugusta sa...

Åh vad jag gillar att det är fler som krigar mot SJ. Och när det gäller Bajen-Sundsvall så håller jag självklart på Bajen! Visst är det härligt när man är överens? ;)

Sånger från nedre botten sa...

Underbart!

Alla smutsiga detaljer sa...

Hm, märkliga matminnen. Om du kan minnas en hamburgare från 2001 måste den varit något extra :-) Fönstret spikades ju för övrigt igen, det var skönt men återigen en skitmatch...

Sånger från nedre botten sa...

Jag minns inte en hamburgare, jag minns flera och de var kolgrillade. Bajens herrlag hade några dagar tidigare spelat till sig sitt första SM-guld (damerna var ju lite snabbare och tog guld -85). Matchen i Sundsvall var synnerligen tråkig och betydelselös och jag var tokhungrig efter en lång bussresa upp.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, nog minns jag matchen och omständigheterna (dock inte vad jag åt) - var inte i Sundsvall men på söderstadion under matchen som betydde något, det vill säga den före. Minns faktiskt inte vad jag åt då heller...