tisdag 5 augusti 2008

Ride Baby Ride

Semestern är slut. Var på jobbet igår. Jobbade hemma idag. Hur skönt som helst och precis en sådan mjukstart som varenda en kan behöva. Försökte lura några arbetskamrater att vi ska ställa upp på Ride of Hope och lyckades ganska bra. En är på och två har sagt kanske. Ride of Hope är ett välgörenhetslopp där anmälningsavgifter samt pengagåvor går till Barncancerfonden. Cykelloppet startar i Lund och går i mål i Stockholm. Man kan välja att cykla hela loppet eller ta deletapper. I vårt fall blir det Uppsala - Stockholm.Har jag lite tur hinner jag få Surlyn servad innan dess. Jag har bestämt mig för att ta kostnaden för nytt Campagnolo vevparti och ny bakväxel i stället för att köpa en ny hoj. Anledningen är enkel. Jag kommer aldrig att göra mig av med Surlyn och då är det lika bra att fixa till alla skavanker så att den funkar som den ska. Det är den värd.

Jag har även lagt upp två nya länkar under rubriken Vi rullar. Den första går till Johan som gillar att ställa upp på långlopp och den andra till Tant Augusta som också cyklar långt, till exempel till Dorotea från Stockholm. Att läsa deras bloggar är för mig ren och skär inspiration.

9 kommentarer:

Tantaugusta sa...

Tack för dina vänliga ord - jag blir glad! Och är imponerad över dina friska tankar och din blogg dessutom! Kolla in min systerdotters blogg, zophie.blogg.se om du har lust, tror du kan gilla den.

Sånger från nedre botten sa...

Tack och välkommen. Ska kolla in ditt råd i morgon, nu väntar kudden. Vi kanske ses den 17:e.

Martin sa...

Men hur navigerar de för att komma till Uppsala före Stockholm?

Sånger från nedre botten sa...

Nyköping-Västerås, Västerås-Uppsala och slutligen Uppsla-Sthlm.

Läs mer på: http://www.rideofhope.se/e107_plugins/content/content.php?content.10

Tantaugusta sa...

Hur ordnar alla det med logistiken? Cyklar upp till Uppsala på natten för att sen cykla hem igen? SJ är ju inget att ha...

Sånger från nedre botten sa...

"SJ, det mijövänliga alternativet" Fyra cyklar per tåg. På vissa utvalda -läs undangömda- linjer. "Miljövänlig", My A**!

Jag har satt min tillit till en kompis. Hur vi ska få upp fyra cyklister + jonnarna i samma ekipage är fortfarande en gåta. Kanske blir det till att hyra ett släp.

Sånger från nedre botten sa...

Fast Tant är ju van vid lite längre cyklande än ynka 7,5 mil: Pendeltåg till Märsta och cirka 1 1/2 mils uppvärmningscykling, kanske låter frestande?

Tantaugusta sa...

Ja, det skulle ju funka...ska på fest på lördagkvällen bara. Har försökt anmäla mig till Ride men det blev bara bidrag istället. Antagligen för sen...

Sånger från nedre botten sa...

Finns det nåt bättre än bakfyllecykling?

Enligt arrangörerna ska man kunna anmäla sig vid starten bara man är ute i "god tid", vad det nu är...

..men ett annat trick är ju att mejla dem och berätta om problemet.