söndag 10 augusti 2008

Seg söndag

"Everynight mi go to sleep mi have wet dreams
Everynight mi go to sleep mi have wet dreams
"

Igår var jag, hur ska jag nu uttrycka saken; lätt indisponibel. Först vid halvsextiden på eftermiddagen kom jag upp ur sängen. Endast för att ta mig ned till pizzerian för en kombinerad frukost/lunch/middag. Sen återvände jag raskt till sängen igen. Idag fick jag dyrt betala för fredagens utsvävningar: Efter Pålakvarn vid Södertäljevägen hade jag gelé i benen och spyan i halsen. Då är det kul att veta att man har kommit nästan halvägs. Det vara bara att lägga i en lättare växel, öppna hjälmspännet, andas och tänka hundra meter till, hundra meter till, hundra meter till, hundra meter till. Till slut kom jag fram till Ådran, men idag struntade jag i att sätta mig där och mysa. Pumpade bara framhjulet och fortsatte. Väl hemma tappade jag upp ett grunt bad, slängde i fem petflaskor fyllda med is och satte mig. Det var, kallt. Vad trodde du? Det blev med andra ord inget testande av gränserna den här helgen, utan cirka sex mil idag igen.

***

Buzzcocks var förvånansvärt vitala i fredags. Trots Steve Diggle mot slutet gjorde vad han kunde för att tönta till giget. En hel drös med stadionrockmanér a la PeteTownshend klonad till en glad mupp passar rätt dåligt i ett pop-punkband. Men Pete Shelley, Tony Barber och Danny Farrant höll ihop det hela med en energi som inte många 45-plusiga gubbar klarar av.

***

Emma Johansson tog OS-silver! Vad var oddsen på det?

9 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Visst var det du som hävdade att bakfyllecykling var det bästa??? Låter som om du hade det trevligt i fredags hur som. Den typen av bakfylla som du beskriver tillåter jag mig bara på nyårsdagen, det hör liksom till.

Sånger från nedre botten sa...

Det minns jag inte, skulle jag? Jag skrev nog fel, det var nåt annat med bakfylle... jag menade.

Tantaugusta sa...

Blev orolig först om det där med seg smittar genom cyber..
Har också hört talas om bakfyllecykling från det här hållet,hm, verkar inget vidare.
Och vaddå odds för Emma? Hon är ju en stark norrländska!

Sånger från nedre botten sa...

Du vet väl att det finns virus i nätet. Och det var värst vad alla ska märka ord nu för tiden, har ni verkligen inget bättre för er...

;-)

Hon får vara hur mycket stark norr- eller vilken -ländska hon vill. Att hon kom tvåa var det inte många som hade tippat. Förhandssnacket gällde ju bara Ljungskog. Och det gör ju inte prestationen mindre.

Ankan sa...

Emma?

Sånger från nedre botten sa...

Svensk cyklist som tog Sveriges första OS-medalj (silver) i morse i åska, regn och drivis.

Jah Hollis sa...

Jag ska erkänna att jag inte hört talas om denna Emma innan hon slog till i OS.
Men jag glädjer mig med henne.
Kul när någon kommer med en positiv överraskning.

Jag såg Buzzcocks på Hultsfred, 1990, men jag kan inte minnas att jag blev speciellt upplivad. Kanske var scenen för stor för dom.

Jag var där mer för Waterboys, Mary Coughlan och MA Numminen.

Sånger från nedre botten sa...

Jag såg också Vattenpojkarna nån gång på Roskilde, oklart vilket år. Det jag minns är att de fick igång det årets regn.

Jah Hollis sa...

Det är inte för inte dom heter Waterboys.