torsdag 7 augusti 2008

Dags att testa gränserna?

"Isn't it rich, isn't it queer
Losing my timing this late in my career
But where are the clowns - send in the clowns (there ought to be clowns)
Well maybe next year"


Grå, grå, grå. Inte de bästa förutsättningarna för att "göra nåt somrigt". Det känns som projektet börjar bli otursförföljt. Antalet soldagar under produktionsdagarna kan räknas på ena handens fingrar. Och när de väl inträffat har intervjuobjekten lyst med sin frånvaro. Hade semestern varit lika grå skulle jag anat en personlig konspiration mot mig från Guds sida. Sätter allt hopp till nästa vecka.

***

På tal om otursförföljd, cykelmeken har inte ringt än vilket innebär att hoppet om att få cykla en nyrenoverad Surly den 17 augusti tynar bort i takt med varje timmes uteblivet samtal. Egentligen är det ingen större fara på taket, men det vore skönt om växlarna skötte sig klanderfritt och kedjan roterade där den ska rotera i stället för vid sidan av. Petitesser! Se positivt på det hela. Idag inleds cykelreorna...

Satt framför datorn och letade efter en ny Södertörnsrunda igår. Hittade en som jag tror kan bli hur bra som helst. Jag har redan cyklat så gott som hela vägen, fast på andra rundor. Problemet är att jag inte vet om ryggen pallar cirka 10 mil än. Hittills klarar den omkring sex mil. Vilket är tre mer än för ett år sedan, då Västerhaninge - Ösmo gjorde ryggen så stel att jag nästan skrek i de sista backarna. Idag tror jag att ryggen klarar längre turer än sex mil, men då handlar det om att verkligen hitta mitt eget tempo och inte jaga nån annans. Nästa söndag lär jag bli varse. Men det vore skönt att testa gränserna redan i helgen.

***

Och när vi ändå är inne på otur, vad ska man säga om damlandslaget i fotboll? Inte en premiärseger på jag vet inte hur länge, var det tio bast? Det kan man kalla otur!

7 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Hm, hade ingen aning om att du var troende eller är det så att gud bara konspirerar mot otroede?

Alla smutsiga detaljer sa...

Otroende skulle det så klart varit.

Sånger från nedre botten sa...

Jag tror, jag tror på sommaren...

Tantaugusta sa...

Hm, låter inte bra det där med ryggen. Min funkar bättre och bättre för varje mil, så länge jag inte vurpar alltså. Outgrudnliga äro cykelgudens vägar...

Sånger från nedre botten sa...

Sen jag började med lite morgonjympa på en Pontius Pilatus-boll har det blivit bättre. Och sen bör jag ju stretcha innan och efter jag cyklar eller lirar boll. Innan glömmer jag alltid bort det och efter funkar inte heller. För vilken krögare vill ha gäster som ålar omkring på golvet i mer eller mindre ekivoka ställningar?

Tantaugusta sa...

Du menar att dina cykelturer alltid går till en krog? ;)

Stretch är viktigt, jag skulle int efunka utan, men fuskar jag med. Betalar dyrt för det efteråt...

Sånger från nedre botten sa...

Indirekt, går de alltid till en krog. På samma sätt som kompisgängets söndagsboll slutar på en krog. Jag är ju gubevars helgcyklist, så riktigt så illa som det ser ut är det inte. Men det kan innebära två krogbesök på en söndag. :-)